apps sorteren - Anne ter Braak

Tip van Anne: apps sorteren is een must!

Als young professional moet je over flink wat organisatietalent beschikken. Jouw drukke agenda met fantastische baan, je gezellige vriendengroep en lieve familie kunnen onbedoeld voor chaos zorgen. Anne ter Braak (PR Manager @ Samsung) kan daarover meepraten; inmiddels gaat ze ook nog verhuizen en is ze zwanger van haar eerste kindje. “Orde zit ‘m soms in de kleine dingen”, zo merkt ze op. “Apps sorteren werkt bijvoorbeeld heel geruststellend.”

“Organiseer je toestel goed. Werk met mappen waarin je apps kunt rangschikken”, zo adviseert the mommy to be. Dat dat geen overbodige luxe is, valt op wanneer ik een blik op haar smartphone werp. Pfoeh! Daarop staan ‘standaard’ applicaties als WhatsApp, Facebook en natuurlijk een heleboel fotografie programmaatjes om haar nieuwe huis mee vast te leggen. Maar, meer bijzonder vind ik de map met Zwangerschap-apps.

“Heb je die apps zelf gevonden of hebben vriendinnen je geadviseerd?”, zo vraag ik. Anne vertelde me eerder namelijk dat er heel wat mama’s in haar vriendenkring zitten. “Haha, nee. Ik heb hèn deze Zwangerschaps-apps nota bene aangedragen. Ik ben altijd wat meer technisch geweest dan de rest. Pregnancy+ vind ik trouwens de fijnste app, denk ik. Gevolgd door Zwanger&Zo, Zwanger.nl en I’m expecting. Echt ideaal om de voortgang van je kindje bij te houden en allerlei tips en trucs te krijgen. Zo adviseerde een app om geen cafeïne te drinken in week 11. Dat doe ik dan ook echt niet!”

Leuke faqt: Anne heeft de app ‘Hello Mom’ op haar telefoon staan – een app die samenwerkt met Samsung’s echo-apparaat. Daarmee verschijnen 2D en 3D beelden van de baby, rechtstreeks op haar smartphone. Op dit moment is het Catherine ziekenhuis in Utrecht het enige Nederlandse ziekenhuis dat met dit apparaat werkt. Samsung’s PR Manager had natuurlijk geluk dat dit echo-apparaat gewoon bij haar op het werk te proberen was!

Nieuw, spannend en bijzonder; zoveel veranderingen binnen korte tijd moet je wel vastleggen in allerlei foto’s. Maar wat doet Anne als ze weer een nieuwe Samsung smartphone mag proberen? Dat gebeurt namelijk om de haverklap. Grote kans dat al haar foto’s en apps in één keer foetsie zijn. Tenminste, zo dacht ik. Dat dit (natuurlijk) nergens op slaat, merk ik wanneer Anne met ‘Smart Switch’ op de proppen komt. Een app waarmee je deze gegevens makkelijk overzet van het ene naar het andere toestel. – Heb ik ook weer wat geleerd 😉

Onlangs kwam dat goed van pas toen Anne overstapte op de Samsung Galaxy S6 edge. Als PR Manager heeft ze natuurlijk geluk dat ze altijd de nieuwste smartphones mag testen. Gelukkig geen straf-gevoel om de edge te gebruiken. Dit nieuwe Samsung toestel werkt lekker snel, heeft een ultrascherpe camera-functie en toont notificaties in het afgeronde beeldscherm. Geen plat display dus! En… helemaal handig: het wireless chargen, waarmee je de smartphone niet iedere keer aan de stekker hoeft te leggen om op te laden. Gewoon op het charging pad, iedere keer dat je ergens binnenkomt. Bijvoorbeeld bij de Starbucks, McDonald’s of op je eigen Ikea meubel.

— vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze in de comments! —

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.