Tinder Picks moet eindeloos swipen tegengaan

Tinder is een vrij simpele app, maar er worden telkens weer kleine aanpassingen gedaan die het leven veel makkelijker maken. Denk aan het abonnement waardoor je kunt zien wie jou hebben geliked, wat uiteraard weer onnodig swipen scheelt. Er is ook iets nieuws dat eraan zit te komen om dat ellenlange geswipe wat minder tijdrovend te maken: Tinder Picks.

Tinder Picks

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt Tinder Picks ervoor dat er een mini-selectie wordt gemaakt van potentiële matches voor je. Het is razend interessant, want je vraagt je nu natuurlijk af: waarop baseert Tinder die “aanraders” dan? Wel, dat is door wat je in het verleden geswiped hebt. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld het beroep van de persoon of de interesses.

Het enige lastige is, dat het wel betekent dat Tinder dus gaat zoeken naar mensen die overeenkomsten met je hebben. Misschien zit jij er helemaal niet op te wachten om straks samen met je liefje naar Comic Con te gaan en wil je dat liever voor jezelf houden terwijl hij of zij lekker gaat judo’en of iets dergelijks. Dan zal Tinder Picks waarschijnlijk niet jouw ding zijn.

Dezelfde of juist andere hobby’s?

Gelukkig zijn de meeste mensen wel op zoek naar iemand waarmee ze iets gemeen hebben qua hobby’s. Ik zou het in ieder geval heel moeilijk vinden mijn enthousiasme over films en series te delen met iemand die me met een lege blik bleef aankijken. Om nog maar te zwijgen over mijn liefde voor games en technologie.

MobileMobile

Terug naar Tinder Picks. Je vindt deze binnenkort onder het diamantje op je Discovery-pagina. Je kunt vervolgens op de profielen klikken om dan alsnog te swipen wat je van die persoon vindt. Is dit een cadeautje van Tinder? Niet bepaald, want je moet wel Gold-member zijn om van deze fijne optie gebruik te maken. Dat was natuurlijk te verwachten.

Tinder wil in ieder geval die “vriend” van je zijn die zegt: “Oh ik ken iemand die ook dol is op truitjes breien voor haar rottweiler, kijk!” Er schijnt namelijk enorm veel vraag naar te zijn (naar die mogelijkheid, waarschijnlijk niet naar mensen met die hobby). Happy swiping!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.