the best song app

Tinder voor muziek: ‘The Best Song app’

Muziek kan veel met je doen. Het kan je ontroeren, je oppeppen of hartstikke vrolijk maken. Daarom kan ik me niet vastleggen op één muziekgenre. Ik heb met een flinke smile op mijn gezicht de songteksten meegezongen van Rammstein tijdens een live concert twee jaar geleden, maar ik zing stiekem onder de douche ook regelmatig met Ella Fitzgerald mee. Ontdek jij net als ik ook graag nieuwe muziek en bandjes, dan kan The Best Song app je daar bij helpen.

Net als bij Tinder mag je gaan swipen. Hoe Rock ’n Roll is dat! Je logt heel simpel met je Facebook account in.  Ben je niet zo van het delen, dan maak je een The Best Song account. Dan is het aan jou de keus of je alleen de top van een bepaald genre wilt horen, of dat je een aantal muziekgenres aantikt en je de app zijn werk laat doen. Zelf vind ik het leuker om dat laatste te doen, zodat ik van alles voorbij hoor en zie komen.

Naast de wat bekendere bandjes, zoals Smashing Pumpkins en Foo Fighters, komen er ook voor mij nog wat onbekende bandjes voorbij, zoals Toadies en Blood Red Shoes. De laatstgenoemde band vind ik erg leuk klinken en dus klik ik op het hartje. Je hoort steeds ongeveer 30 seconden van een nummer en je ziet ook de cover van het album waar het nummer op staat. Wanneer je op het hartje hebt geklikt, komt het nummer in een playlist te staan. Deze playlist kan je doorsturen naar je Spotify of Deezer account. Zo heb je meteen een leuke, nieuwe playlist en weer wat nieuwe bandjes ontdekt om wellicht live te gaan bekijken!

MobileMobile

Mocht je trouwens een nummer helemaal niets vinden, dan klik je snel op een X, en weg is het liedje. Wat ik op dit moment nog wel jammer vind aan de app, is dat er nog niet super veel verschillende bandjes naar voren komen. Net zoals wanneer je zegt dat je blauwe ogen wel leuk vind, je steeds maar dezelfde blauwogige blonde jongen of vrouw voorbij ziet komen zeg maar. Toen ik bijvoorbeeld Alternative en Rock had aangeklikt, kwam Soundgarden wel heel erg vaak voorbij. De app kan soms ook vastlopen of traag reageren. Dus inmiddels is de app The Best Song weer van mijn smartphone verwijderd en surf ik weer gewoon door Soundcloud, klik ik door de tips van Spotify en vraag ik aan wildvreemden of ze nog een leuk bandje kennen!

Wil je desondanks toch ook graag door verschillende bandjes heen swipen, dan kan je de app voor iOS en Android gratis verkrijgen! Swipe ze, en wie weet kom je me ooit tegen tijdens een concertje van Blood Red Shoes.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.