Teufel Motiv B | nieuwsbrief

Teufel Motiv B speakers getest

En daar kwam weer een pakketje binnen; ditmaal zijn het de Teufel Motiv B speakers om te testen. Haak nou niet meteen af bij het woordje ‘speakers’. Trust me. Het hoeft niet altijd lelijk of ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze exemplaren wel.

Laten we bij het begin beginnen, in de fraaie doos tref je twee superleuke en hippe boxen aan. Ze zijn wit en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. De boxen zien er mooi uit; ze zullen niet misstaan op een tafel, bureau of televisiekast. Het is een verrijking voor je interieur. Klein maar fijn en toch met een flink volume.

Je kunt er verschillende dingen mee doen; zoals aansluiten op je pc (voor een goed geluid tijdens het gamen) en je smartphone via bluethooh verbinden, zodat je alle toffe songs rechtstreeks met de boxjes kunt afspelen. Maar je kunt ook op de klassieke manier, (met een Aux-kabeltje) je telefoon verbinden met de speakers.

Het verbinden via het Aux-kabeltje is het makkelijkste, een kind kan de was doen. Via bluethooth is het een ander verhaal, het pairen met de smartphone lukte me niet altijd in 1 poging. Uiteindelijk lukte het wel, maar toch. Je moet een knopje indrukken om je telefoon te kunnen verbinden, wat ik eigenlijk iets teveel gedoe vind. Maar goed, er zijn meer bluetooth speakers die dit vereisen.

Het volume regelen kun je niet via de speakers, er zitten wat dat betreft maar weinig knoppen op de Motiv B. Wanneer je het geluid harder of juist zachter wilt laten klinken, doe je dit via de pc (als je hem daarop aangesloten hebt) of via je telefoon. In het begin dacht ik dat het lastig zou zijn dat er geen volumeknoppen op de Teufel Motiv B, maar in de praktijk blijkt dit niet eens zo lastig.

De geluidskwaliteit is overigens prima. Bij sommige speakers vervormt het geluid zodra je het volume opschroeft. Daar heeft deze set gelukkig geen last van. De bass is wel wat overheersend, maar een gemiddelde luisteraar zal zich daar niet aan storen.

Nee hoor, aan deze speakerset heb je een prima koop. Voor jezelf of voor je vriend. Wel een groot cadeau overigens, want de prijs van 220 euro blijft een grote aanschaf.

Pluspunten:
Design
Installatie
Volume
Minder:
Bluetooth connectie
Prijs
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.