Teufel AIRY review: ook geschikt voor mensen met groot hoofd?

Na een slechte aankoop van Bluetooth oordopjes, was ik een tijdje op zoek naar een goede en niet te grote Bluetooth hoofdtelefoon. Ik kreeg de kans om de Teufel AIRY te testen, dus dat kwam heel goed uit! In eerste instantie werd ik al verliefd op het design. Wat ik van de rest vond? 

Design

De hoofdtelefoon ziet er ontzettend mooi uit. Die is heel trendy, lichtgewicht en compact. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in zwart en wit. Het komt met verwisselbare ringen in de vrolijke kleuren rood, geel en groen, voor als je het mooi vindt om het allemaal iets fleuriger te maken. Je kunt bovendien de hoofdtelefoon inklappen, wat erg praktisch is als je ‘m makkelijk wil wegstoppen in je tas. Je krijgt er trouwens een mooi tasje bij om ‘m in te vervoeren!

Comfort

De eerste keren dat ik de Teufel AIRY gedragen heb , vond ik ‘m aan de strakke kant zitten aan mijn oren. Ik heb misschien geen klein hoofd, maar ook geen enorm hoofd (denk ik). Dus ik moest even wennen. Ik moet toch eerlijk zeggen dat hoe vaker ik ‘m gedragen heb, hoe losser de hoofdtelefoon is geworden. Deze begon steeds aangenamer te voelen. Zelf vind ik ‘m nu prima zitten, maar ik draag het ook niet de hele dag. Ik kan me goed voorstellen dat de hoofdtelefoon bij mensen met een groter hoofd niet lekker zit.

In het gebruik

De bediening van de hoofdtelefoon is overigens erg simpel. De AIRY heeft een volumeknop en tiptoetsen bij de rechter oorschelp van de headset. Je kunt play, pause, volgende en vorige track regelen via de oorschelp. Je kunt ook voice control gebruiken, dus even de play/pause knop double klikken en Siri roepen, terwijl je telefoon in je tas/zak blijft zitten. Bellen kan ook. De microfoon is in de koptelefoon geïntegreerd en werkt echt naar behoren.

De verbinding via Bluetooth is erg goed. Ik kon heel snel en makkelijk met mijn iPhone verbinden, dan weer ontkoppelen en met mijn computer of tablet verbinden, zonder enig probleem. De AIRY heeft geen moeite met het vinden van andere apparaten in de buurt. Weglopen van het verbonden device is ook geen probleem, met een Bluetooth bereik van 30 meter.

De accu van de headphone gaat bovendien super lang mee, maar liefst 30 uur!

Geluidskwaliteit

Deze koptelefoon heeft mij aangenaam verrast. De geluidskwaliteit is fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Misschien een voordeel dat de koptelefoon redelijk strak op je oren zit, is dat de omgevingsgeluid wat getemperd wordt en het geluid zuiver klinkt.

Conclusie.

De draadloze Teufel AIRY is een uitstekende on-ear hoofdtelefoon. Mooi, praktisch en met een super geluid. Wat mij betreft een aanrader!

DESIGN
9
COMFORT
7
GEBRUIKSGEMAK
8.5
BATTERIJ
8.5
PRIJS
7.5
Reader Rating1 Stem
6.8
8.1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.