Teufel Bamster Pro

Teufel Bamster Pro: waardige krachtpatser voor je woonkamer

Toen Anke vroeg wie deze speaker wilde uitproberen, was ik al meteen geïnteresseerd vanwege de grappige naam: Bamster, de naam klinkt mij als een konijn. Daarna keek ik op de productpagina van het apparaat en zag ik de slogan “summa cum louder” staan, waarvan ik ook nog niet zeker weet of ik het nou een creepy of juist een hele geniale woordgrap vind. In ieder geval was ik geïntrigeerd om te testen of deze Teufel Bamster Pro speaker inderdaad cum laude zal afstuderen, en daarop kan ik positief antwoorden.

Teufel Bamster Pro

In eerste instantie verwachtte ik een handzaam speakertje om zo in de tas te gooien naar een dagje strand, zoals die van Sony die ik eerder testte. Echter is de Bamster Pro zo mooi en van zulke zware kwaliteit, dat ik dat toch maar niet heb gedaan. Het is meer een speaker om in je huis mee te nemen van kamer naar kamer, dan echt even in de tas mee te nemen buitenshuis. Deels komt dat door de zwaarte ervan, maar ook door de subwoofers die aan de achterkant zitten; dat zijn natuurlijk kwetsbare delen waar je niet per ongeluk een verdwaalde reep chocolade uit je tas in wil zien verdwijnen.

teufelbamsterpro1

Wat sowieso opvalt aan de Bamster Pro is het design. Hij lijkt een soort gekanteld te zijn, wat natuurlijk nodig is om die subwoofers hun ruimte te geven. Daarnaast zit er in het midden van de speakers een ronde knop waarmee je het volume afstelt. Het gemene daaraan is dat er rode lichtjes gaan branden als je het volume hoger zet, wat dus betekent dat je buren niet blij met je zijn als je de ring helemaal rood wil hebben.

Verder wijzen de knoppen zich bijna allemaal wel vanzelf: er is een aan/uit knop, een knop om het volgende liedje aan te zetten, de Bluetooth-knop om connectie te maken met bijvoorbeeld je smartphone en dan is er een knop die wel wat mysterieuzer is: die van de Dynamore technologie. Maar om die uit te proberen moet je natuurlijk het apparaat eerst aanzetten, en dat gaat allemaal vrij makkelijk. Aanknop, even de Bluetooth knop ingedrukt, connectie gemaakt en luisteren maar. Zet je het apparaat op een ietwat scheef staand houten kastje, dan zal dat kastje waarschijnlijk enorm gaan trillen als je het volume lekker hoog zet. Verplaats je speaker liever naar een meer steady ondergrond.

teufelbamsterpro2

Staat hij eenmaal goed en probeer je dan die hele rode ring van LED-licht te creëren door het volume helemaal omhoog te zetten, dan vult de kamer zich met zeer goed klinkende muziek. De geluidskwaliteit is spatzuiver, met een lekkere diepe bass door de subwoofers. Het speakertje kan het allemaal prima aan, en ik zie hem al zo gebruikt worden bij huisfeestjes of borrels op het werk. Hij geeft echt hard volume, en de muziek klinkt zoals deze bedoeld is. Vooral die subwoofers zijn voor iemand als ik, die het geluk had dat er net een nieuw Usher-album uit was in mijn testperiode. Van groot belang! Waar kleinere boxjes met minder volume vooral achtergrondmuziek lijken tijdens bijvoorbeeld het koken, sta je met de Bamster Pro eigenlijk niet meer stil tijdens dat proces.

Bluetooth 4.0

De overdracht via Bluetooth werkt als een trein. Ik heb bij andere speakers wel eens dat het bijvoorbeeld hapert of dat je toch hoort dat hij af en toe even verbinding moet maken, maar daar heb ik bij Bamster Pro geen last van gehad. De flow van de muziek wordt daarbij dus niet verstoord, en dat is heerlijk. Je kunt een stuk of zes apparaten tegelijk via Bluetooth verbinden, dus als je thuis nog wel eens ruzie hebt over welke muziek er opstaat, dan ben je bij dezen gewaarschuwd.

teufelbamsterpro5

Ik was wel heel nieuwsgierig naar de Dynamore tech, wat betekent dat het geluid breder wordt afgespeeld. Dat klinkt een beetje vaag, en het is ook moeilijk om uit te leggen hoe het klinkt, maar het geluid galmt iets meer door en het bereik van de box lijkt er wat driedimensionaler door te worden. Sommige muziek leent zich beter voor deze functie dan andere. Zo is een beetje zweverige of wauwelige muziek niet zo Dynamore-proof, maar luister je bijvoorbeeld klassiek, dan klinkt het veel meer alsof er een heel orkest in je huiskamer zit. Vooral met rustigere muziek genoot ik enorm van de Dynamore technologie.

Mocht je hem trouwens gebruiken op de werkvloer, dan kan hij ook dienen als speaker voor bijvoorbeeld conference calls. Via Bluetooth is hij immers met je smartphone verbonden, en dankzij een geïntegreerde microfoon hoeft je telefoon niet eens zo heel dicht in de buurt te liggen. Thuis zou ik dat niet zo snel gebruiken, want dan gebruik ik met mijn piepstem liever earphones, maar zeker als je een telefoongesprek voert met meerdere personen in dezelfde kamer – zoals bijvoorbeeld bij onze TinyHouse-vergaderingen – dan zou de Bamster Pro een goed hulpmiddel zijn.

Ik vond wel de lader wat onhandig, want dat is een kunststof plaatje waar je de speaker echt helemaal op moet zetten, dus niet gewoon een draadje. Het is natuurlijk slim, want de speaker komt het beste tot zijn recht als hij binnen blijft en als hij recht blijft. Dat ervoor gekozen is, is dus niet verwonderlijk, maar het neemt hierdoor wel iets meer ruimte in. Je kunt echter ook direct via de micro-USB opladen, als je dus het plastic stuk weghaalt.

teufelbamsterpro3

Lange batterijduur

Gelukkig maar dat je de lader niet al te vaak nodig hebt: na zo’n 10 uur valt de Bamster Pro pas uit bij constant muziek luisteren. Het handige is dat het apparaat ook aangeeft dat zijn batterij bijna leeg is, waardoor je tijdig de lader erbij kunt halen. En mocht hij in het stopcontact zitten beneden terwijl jij iets op de zolder moet pakken, dan kun je gewoon je mobiel meenemen, want het bereik van de Bluetooth 4.0 is tot 20 meter. Het blijft gewoon prima werkend. Uiteraard kun je Bamster Pro gewoon gebruiken als hij in de lader staat, al moet je dan wel zorgen dat hij stevig staat zodat je niet van die doortrillingen krijgt bij een dikke bass.

Bamster Pro is een kleinere speaker die je in principe makkelijk mee kunt nemen, maar hij is zo mooi van kwaliteit dat hij waarschijnlijk vooral binnenshuis zal worden ingezet. Het is een speaker met zoveel kracht dat hij met gemak een hele ruimte van muziek voorziet, en dankzij de Dynamore tech voelt het soms ook echt alsof je een orkest in je woonkamer hebt. Het geluid reikt ontzettend ver, waardoor het klinkt alsof je meer dan één speaker in je kamer hebt staan. Het geluid mag dan van een kant komen, maar zo voelt het absoluut niet.

Gebruiksvriendelijkheid
9
Batterij
9
Formaat
7
Geluidskwaliteit
9
Prijs
8
Reader Rating1 Stem
9.5
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.