Review: Teufel Real Blue TWS 2-oordopjes – plastic fantastic? 

Oordopjes zien er tegenwoordig meestal uit als opzetstukjes van de elektrische tandenborstel, maar het is altijd fijn om te zien dat niet alle merken daarin meegaan. Het Duitse Teufel maakt de Teufel Real Blue TWS 2-oordopjes, die niet uit je oor hangen maar als een soort knop in je oor zitten. Erg fijn voor mensen met lang haar, maar klinkt het ook een beetje goed? LauraJenny test ze. Tenminste, als ze zich niet door de oordopjes voor de gek laat houden.

Die opmerking heeft natuurlijk uitleg nodig. De oordopjes heten Real Blue. Toen ik ze uit de verpakking haalde en zag dat er een leuk blauw detail op zat, vond ik dat meteen leuk. Altijd maar die witte oordopjes, dat is mijns inziens toch wat saai. Alleen had ik vervolgens het probleem dat de oordopjes het maar niet leken te doen. De lichtjes van de case brandden wel, maar ik kreeg geen feedback als ik de oordopjes in mijn oren stopte. Hoe kan dat nou? 

Teufel Real Blue TWS 2

Nu ben ik vaker een beetje stuntelig: je kunt elk jaar een goede blooperreel met al mijn techfails vullen. Dit is er ook eentje: dat de oordopjes Real Blue heten, heeft namelijk niks te maken met dat blauwe detail op de oordopjes zelf. Dat detail waren namelijk stickers die zorgden dat de oordopjes niet constant werden opgeladen. Het was dus gewoon een plasticje dat eerst van de oordopjes moest worden afgetrokken. Op zich heel goed dat Teufel het doet, maar de stickers zijn zo mooi dat het lijkt alsof het onderdeel is van het oortje. En iedereen die het verhaal over één van de eerste vouwbare telefoons ooit heeft gehoord weet: je moet van je tech niet altijd zomaar de beschermvliesjes trekken. Nou, bij deze oordopjes dus wel. Even keihard om gelachen, maar toen snel door.

Wat je wil weten als je oordopjes reviewt, dat is hoe ze klinken. Het geluid van Teufel Real Blue TWS 2 is goed. Het is wat mij betreft wanneer ze nieuw uit doos komen erg schel voor iemand die erg van bass houdt, maar gelukkig is er een app waarmee je van die oordopjes je beste vrienden kunt maken. Dan merk je namelijk dat ze een flinke bass kunnen bewerkstelligen en dat weten maar weinig in-ears echt goed voor elkaar te boksen. Maar, zorg dus wel dat je de Teufel-app hebt, want anders is het geluid niet optimaal. 

Verder heb ik daar niets over te klagen: het volume kan fijn hard (maar niet te hard), de muziek klinkt zoals het hoort en de actieve noise-cancelling helpt ook enorm. Door noise-cancelling kun je wat meer aandacht vestigen op de muziek en dat is erg prettig. Hierdoor hoef je de oordopjes namelijk iets minder hard te zetten. En je hoort geen huilende baby’s in het vliegtuig, wat ook een heel grote plus is. Maar, er is ook een min waardoor ik deze oordopjes niet op een heel lange vlucht zou dragen.

Plastic

Dat heeft te maken met het materiaal waarvan de oordopjes zijn gemaakt. Hoewel ze zeer licht zijn en comfortabel, hebben ze ook een heel goedkoop uiterlijk. Zodra je de oortjes uit het doosje haalt, dan merk je al meteen dat het klinkt alsof je een lege plastic huls uit een andere lege plastic huls haalt: het voelt niet heel erg robuust, maar juist een beetje plastic en goedkoop. Dat is erg jammer, want qua geluid zit het echt wel snor met deze oordopjes. Ook heeft dat plastic fantastic-idee wel een voordeel: de oordopjes zijn erg licht in gewicht waardoor je er niet snel pijnlijke oren van krijgt. Maar de oortjes zijn wel zo licht, dat ik steeds bang ben dat ik ze verlies en dat ze dan ook meteen volledig wegwaaien.

En ja, die plastic-look straalt gewoon geen luxe uit, en al zeker geen prijs van 150 euro, wat toch een aanzienlijk bedrag is voor oordopjes. Dat is jammer, want verder zijn deze oordopjes heel erg fijn. Die actieve ruisonderdrukking werkt als een trein, het geluid klinkt goed, en je kunt ze ook nog makkelijk opladen via USB-C. Qua batterij hebben we ook niets te klagen: zes uur met ruisonderdrukking aan is een prachtige score. Er is dus qua kunnen eigenlijk niets mis met deze fijne oordopjes, maar het is die goedkope, lichte, plastic huls die deze Teufel-producten geen eer aandoet. 

Pluspunten
Geruisonderdrukking is goed
Erg goed geluid met handige app
De vorm is fijn
Minpunten
Erg plastic gevoel
Niet de meest goedkope oordoppen
7.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.