Boomster Go

Review: Zeker geen No voor de Boomster Go

Na de Boomster en de Boomster XL, is er nu ook de Boomster Go. Waar ik het over heb? Over de luidsprekers van Teufel, natuurlijk. Naast de heerlijke speakers, kun je deze fabrikant ook kennen van hun fantastische retourbeleid. Ja, je voelt ‘m aankomen… hier komt een heel positieve review aan. Over de Boomster Go, dus. Komt-ie!

De boombox is terug

In 2015 schreef Manon er al over: ‘De boombox is terug‘. Bij een draagbare radio denk je misschien aan de gigantisch grote, oerlelijke dingen waar ze in de jaren 80 mee rondsjouwden. In 2015 bracht Teufel een stuk mooiere en vooral betere versie op de markt. Inmiddels is de Boomster-lijn steeds verder uitgebreid, met nu dus ook de allerkleinste telg van de familie: de Go.

Design

Speel je op veilig, dan kies je voor zwart. Dat kleedt zo lekker af, namelijk. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig voor dit leuke speakertje. Zo’n klein design vraagt (wat mij betreft) om een uitdagende designkeuze. En daarom is de Go er ook in het blauw, groen, wit en oranje. Natuurlijk: ook in het zwart zal deze speaker prima verkocht worden. Met een kek kleurtje kan Teufel hier prima een nieuwe (jonge) doelgroep aanspreken.

Basic it is. Daar is verder niets mis mee. Deze Boomster Go is lekker handzaam en heeft een volwaardige afwerking dankzij het gebruik van soft plastic, hard plastic en een stoffen bekleding. De bedieningsknoppen zijn op logische plekken ondergebracht. Zo hoéf je niet per se alleen met je telefoon te bedienen.

Gebruiksgemak

Plug & play! Verbinding maken met je telefoon, doe je simpel via een Bluetooth-verbinding: je drukt de Bluetooth-knop in op de speaker en zoekt met je telefoon naar het apparaat. In mijn tests had ik in no time verbinding. Nog even snel een lekker muziekje opzetten… and there we go!

Geluidskwaliteit

Wát een geluid uit zo’n klein speakertje. Ik wilde eerder opschrijven: ‘Wat een grote bek voor zo’n kleintje’, maar dat zou insinueren dat het een schel speleding is, en dat is het absoluut niet. De geluidskwaliteit is top. Is was ook behoorlijk verbaasd over de basgeluiden uit de Go. Heerlijk.

Prijs

De Boomster Go kost 100 euro. Daarmee zit-ie iets boven het gemiddelde wat andere portable speakers kosten. Maar aan de andere kant… ook weer niet schrikbarend veel.

Conclusie

In het land der portable speakers zie je door de bomen soms het bos niet meer. Want geef toe: er zijn ontzettend veel exemplaren om uit te kiezen. Van goedkope pruttel tot duurzame modellen. In die laatste categorie mag de Boomster Go zich absoluut rekenen. Voor de prijs van 100 euro, krijg je een robuuste speaker met krachtige sound, zónder dat het geluid vervormt overkomt. Heb je het geld ervoor over en staat het design je wel aan? Dan kan dit zo maar eens jouw perfecte match zijn!

Boomster Go
Pluspunten
Handzaam model
Geluidskwaliteit
Gebruiksgemak
Minder positief
Prijs
9.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.