TV-tip

TechGirl’s TV-Tip: Finding Nemo (2003)

In tegenstelling tot de afgelopen weken biedt deze week juist een heerlijke filmweek op de televisie. Maar nu Pixar’s Finding Dory over een week in de bioscoop verschijnt, is er eigenlijk maar één film die we moeten uitlichten: Finding Nemo. Deze film staat in de top 3 favoriete films van de TV-Tipgeefster, dankzij de fantastische kwaliteit van animatie, het aandoenlijke verhaal en natuurlijk de humor. Finding Nemo is een animatiefilm zonder liedjes, maar met een heleboel personages om van te houden. Vooral Dory natuurlijk: de vergeetachtige blauwe Picasso Doktersvis, die in de film wordt ingesproken door Ellen DeGeneres.

Finding Nemo was een schot in de roos voor Pixar, dat destijds al hits had met onder andere Toy Story en Monsters Inc. Finding Nemo is door een topper van Pixar geregisseerd: Andrew Stanton (Wall-E). Jarenlang deden ze bij Pixar onderzoek naar duiken, naar de vele vissen en het onderwaterleven, en daar kwam deze film uit. Van de Mine Mine Mine-meeuwen tot de schattige baby-vissen in vissenschool; het is allemaal even fantastisch. Genieten dus, zaterdagavond 20:30 uur op SBS6.

Meer TV-Tips:

Dinsdag 21 juni – RoboCop om 22:40 op RTL7

Als TechGirl is het natuurlijk heel interessant om eens na te denken over het concept van robots. Wat als robots voor politie-agent mogen spelen? Het is natuurlijk een over de top actiefilm, maar het is een goede prent met een fascinerend concept.

Woensdag 22 juni – The Devil Wears Prada om 20:30 op RTL5

Als je niet zo’n goede relatie hebt met je baas, dan is het aan te raden The Devil Wears Prada te kijken: het kan altijd erger. Deze grappige comedy met Meryl Streep en Anne Hathaway is enorm charmant.

Donderdag 23 juni – Don’t Say a Word om 22:55 op Veronica

Tijd voor een psychologische thriller/crimi, want in Don’t Say A Word wordt letterlijk en figuurlijk een psychisch spelletje gespeeld. Een sterke film met een goede rol van de prachtige Brittany Murphy.

Vrijdag 24 juni – The Kids Are All Right om 21:20 op Ned3

Deze voor vier Oscars genomineerde film met een van de mooiste vrouwen ter wereld, Julianne Moore, vertelt het verhaal van een lesbisch koppel met kinderen, dat plotseling wordt geconfronteerd met de biologische vader van de kids.

Zaterdag 25 juni – Finding Nemo om 20:30 op SBS6

Video-On-Demand Tips:

Foxcatcher op HorizonGo
Steve Carell in een heel andere rol dan je van hem gewend bent. Dat geldt ook voor Channing Tatum, die de rol van een olympisch worstelkampioen speelt. Helaas heeft het personage van Carell wat problemen, die zich naarmate de tijd vordert steeds verder ontwikkelen.

Everest op HorizonGo

Een film om je adem bij in te houden en op het puntje van je bank te gaan zitten: Everest. Deze waargebeurde film over een groep bergbeklimmers die de top der toppen bestijgen, is doordringend. Niet alleen door het waargebeurde aspect en innemende manier waarop is gefilmd, maar ook door de sterrencast.

Monsters University op Pathe Thuis

Nog een Pixar-film in de TechGirl TV-Tip deze week, want Monsters University is nieuw op Pathe Thuis verschenen deze week. Een hele vrolijke film vol kinderlijke en volwassen humor om met het hele gezin, of gewoon lekker in je eentje, van te genieten.

Steve Jobs op Pathe Thuis en Videoland

Hierover kunnen we kort zijn: check de recensie!

Amour op Pathe Thuis

We eindigen deze TV-Tip met een dramafilm, het Franse Amour over een oud koppeltje dat te kampen krijgt met een beroerte. In dit drama wordt prachtig uiteengezet hoe er in een familie kan worden omgegaan met de gevolgen van een beroerte, maar daarnaast is er ook ruimte voor romantiek.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.