YNTL podcast

TechGirl Podcast – ‘CEO & moederschap, tijdens de coronacrisis’

In de afgelopen weken stonden we stil bij de gevolgen van corona op het tech-wereldje. Van start-up tot gevestigde naam en alles daartussenin. Over het algemeen zijn onze gasten vrij positief over de status van hun bedrijf en hoe het de corona crisis doorstaat. Maar wat als je naast je CEO van een tech bedrijf, ook nieuwbakken moeder bent? We spreken er deze week over met Nadia van Bedijk-Dekkers, van het bedrijf YNTL.

YNTL staat voor You Need Tech Ladies. Een recruitment bureau dat technisch personeel werft in binnen- en buitenland, voor een baan binnen Nederland. Zo vertelde ze eerder: “Het is een recruitment bureau met een global scope. Dat betekent dat we technisch talent zoeken over heel de wereld en het matchen met bedrijven in Nederland.”

“Dat gebeurt via twee mogelijkheden: we hebben vacatures uitstaan, waar mensen zelf op reageren of ze vinden YNTL een tof concept en sturen hun CV om lid te worden van de community. Wij proberen hen dan te koppelen als we een passende vacature binnen krijgen. We gaan ook echt voor de kandidaten zoeken, dus het is niet een kwestie van passief afwachten. YNTL is altijd op zoek naar vrouwelijk tech talent, dus wij benaderen ook tech talent met de YNTL-factor. Via Linkedin bijvoorbeeld.”

Corona crisis brengt uitdagingen met zich mee

Het matchen van de juiste kandidaten is een vak op zich. Laat staan dat het buitenlandse werknemers zijn die naar Nederland moeten komen. “Ongelooflijk lastig”, zegt ze over de situatie van nu. Hoe ze met de huidige crisis omgaat en wat ze doet om straks direct uit de startblokken te komen ná de crisis, dat vertelt Nadia in de TechGirl podcastuitzending van deze week:

MobileMobile

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.