YNTL

YNTL – You Need Tech Ladies

Het dringend tekort aan tech personeel vraagt er momenteel om dat er meer en meer personeel uit het buitenland moet worden gehaald. Andersom komen buitenlandse techies graag naar Nederland vanwege gunstige salarissen, baangarantie en het niveau waarop gewerkt wordt. Het lijkt een kwestie van 1 + 1 = 2.  Nadia startte daarom YNTL. Dit is haar verhaal:

YNTL?

Nadia: “YNTL staat voor You Need Tech Ladies. Het is een recruitment bureau met een global scope. Dat betekent dat we technisch talent zoeken over heel de wereld en het matchen met bedrijven in Nederland.”

“Dat gebeurt via twee mogelijkheden: we hebben vacatures uitstaan, waar mensen zelf op reageren of ze vinden YNTL een tof concept en sturen hun CV om lid te worden van de community. Wij proberen hen dan te koppelen als we een passende vacature binnen krijgen. We gaan ook echt voor de kandidaten zoeken, dus het is niet een kwestie van passief afwachten. YNTL is altijd op zoek naar vrouwelijk tech talent, dus wij benaderen ook tech talent met de YNTL-factor. Via Linkedin bijvoorbeeld.”

“Het is waarschijnlijk geen nieuws dat Diversity hoog op de agenda staat, binnen de politiek, binnen bedrijven. Diversity in de breedste zin van het woord, maar ik heb ervoor gekozen om me te richten op vrouwelijk technisch talent betreft diversity, en dat brengt ook een stukje Female Leadership met zich mee natuurlijk. Ons motto: We are not here to play the field but to level it.”

“We zijn van mening dat als je toekomstige werknemers naar Nederland haalt, dat dit verder gaat dan alleen de job alleen. Ze krijgen, naast een nieuwe baan, te maken met verschillende uitdagingen. Een nieuwe cultuur, een nieuw land, nieuwe collega’s, noem maar op. Dit wordt soms nog onderschat door bedrijven, iemand aannemen vanuit een ander land is 1, maar hoe ‘landt’ deze persoon ook daadwerkelijk binnen het bedrijf, en binnen het team, dat is een tweede. En daar wordt volgens ons nog (te) weinig aandacht aan besteed. Dat is iets wat wij met onze Community graag opvangen, Je bent niet alleen, We’ve got your back!”

Playing field levelen

“Ik wil echt de brug slaan tussen de meest innovatieve vette bedrijven in Nederland en het technisch talent over heel de wereld. Om ook die community feeling te creëren. Niet op een nare feministische manier, maar wel om het playing field te levelen. Een vrouw moet nog steeds worden aangenomen op haar kwaliteiten en niet om het feit dat ze een vrouw is.”

“Het maatschappelijk belang is belangrijk. Wat gebeurt er als die vrouwen over 5 jaar afvloeien als ze zich niet op hun plek voelden? We moeten leren van wat er nu gebeurt. Dit is nu het probleem, ook de jonge (Nederlandse) dames willen zich nog steeds niet aan tech verbinden, dus hoe zorgen we dat het geen herhalend probleem wordt?”

Nadia’s Missie

YNTL startte onder het motto: ‘Empower the women around you’. “Ik ben ervan overtuigd dat wanneer vrouwen elkaar helpen, we fantastische dingen kunnen waarmaken. We reizen de wereld over om het beste uit onze carrières te halen. Op zoek naar nieuwe avonturen, maar niet helemaal in je uppie. Want: We’ve got your back! Wij als Tech Ladies helpen elkaar bij alle nieuwe uitdagingen die je meemaakt. Are you in?”

Bekijk het volledig verhaal van YNTL op hun fancy site. Sluit je ook aan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.