Dus jij wilt graag je eigen chatbot bouwen? Komt dat even goed uit. In de komende week post ik twee tutorials waarin je leert te werken met Watson Assistant. Met die basis kun je zelf verder om nieuwe toepassingen uit te werken. Handig voor je eigen website, of nou ja… voor wat jij maar bedenkt!

Voor we beginnen is het handig om te weten wat Watson Assistant eigenlijk is. Waar werk je mee? Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? Snapt deze chatbot bijvoorbeeld het verschil tussen een bank (ING/Rabobank) en een bank (sofa)? Je hoort het allemaal in de video boven dit artikel. (druk op Play-button in de afbeelding)

Chatbot bouwen – eerst Workspace maken op IBM Cloud

Allereerst moet je zorgen dat je bij de software kunt komen. IBM heeft Watson Assistant op IBM Cloud ondergebracht. Een platform waar je verschillende soorten software van het bedrijf tegenkomt. Maak even een Lite account aan, voor je gratis verder kunt gaan.

Het toffe van IBM Cloud is dat je 1 plek hebt voor allerlei IBM software. Handig voor als je Watson ooit wilt koppelen aan bijvoorbeeld Data Science tools (om de data te analyseren die uit je chatbot voortkomt) of aan een Internet of Things applicatie (bijvoorbeeld om ook spraak- en beeldherkenning toe te voegen)

De stappen

  • Je gaat naar de IBM Cloud
  • Je vult je gegevens in
  • Wacht op de bevestigingsmail
  • Log in en je komt direct in My IBM terecht
  • Je ziet een vakje met IBM Cloud. Klik op Launch!

Niet schrikken: je komt in een nieuw venster terecht met Cloud Foundry Applications en Cloud Foundry Services. Rechts bovenin de hoek zie je een knop met Create resource. Daar klik je op.

  • Ga op zoek naar de tegel Watson Assistant
  • Kies voor het Lite Plan als je wilt oefenen. Heb je meer werkruimte nodig, dan kies je een betaalde versie. Het Lite Plan kun je onbeperkt gratis gebruiken. Dus je hebt alle tijd om je chatbot te bouwen.
  • Bekijk de instellingen nog even die ik in deze YouTube tutorial uitleg voor de specifieke Watson Assistant gegevens om in te vullen.

Hiermee heb je de basis neergezet. Zonder dat, kon je niet beginnen. Volgende week leer je de chatbot te vullen met antwoorden en daar rules op los te laten. Tot dan!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.