Ik roep al jaaaren dat ik meer met YouTube wil doen, maar toch lukte het me niet. Hoe noem je een writers block voor video’s? Anyway, dat is over: in een maand tijd staan er opeens al 9 video’s op ons YouTube kanaal. BAM, LEKKER DAN! We gaan goed, we gaan lekker, en dat niet alleen op ons eigen channel, maar we maken ook de TechGirl hacks op EditieNL. Hoog tijd om je een kijkje te geven achter de schermen: met deze gear maak ik mijn video’s.

Mijn gear

In bovenstaande foto zie je een aantal belangrijke producten waarmee ik mijn video’s maak. Even op een rij:

* Helemaal links zie je twee rollen papier. Die krengen hebben mij dus 100 euro gekost. En dat alleen maar, omdat ik heel kieskeurig was over de kleur van het papier en ze op dat moment niet in kleiner/goedkoper formaat beschikbaar waren. Nooit gedacht dat ik als online girl zoveel papier zou kopen. Maar goed… zo geschiedde.

* De HP Spectre x360: onmisbaar om mijn video’s mee te editen. Doet ook dienst als laptop in mijn (toekomstige) video’s. Waarom deze laptop? 1. hij is mooi. Maar punt 2. is wellicht nog belangrijker: ik heb behoorlijk wat power nodig in mijn laptop en de Spectre x360 biedt me die. Zo simpel is het. Waar mijn oude Macbook nog best vaak ‘stottert’ tijdens het monteren van video’s, kan ik met de HP laptop 4K video’s monteren. En in theorie rendert hij 3D modellen in realtime, alhoewel ik dat eigenlijk (nog) niet nodig heb.

* Rolletje Nichiban tape. Kijk, je kunt wel een simpel rolletje plakband kopen, maar dat werkt net niet zo lekker als die Nichiban. Tenminste, dat vind ik, je mag er best een andere mening over hebben hoor! Nichiban is ontzettend sterk, ik heb er een deel van mijn statief mee beplakt, maar belangrijker nog: het houdt het opgekrulde papier netjes recht. Het papier moet namelijk ultrastrak liggen, anders zie je al snel een kleine schaduw in het flatlay geheel.

* Licht-setje. Ik weet de details helaas niet meer en hoeveel deze gekost heeft. Hij komt in ieder geval via AliExpress. Dit exemplaar biedt twee kapjes, zodat ik met kunstlicht of met wat meer natuurlijk licht kan werken, afhankelijk van de situatie natuurlijk.

* Canon EOS 700D: deze spiegelreflexcamera is al wat ouder en kun je bijvoorbeeld niet meer nieuw kopen via Bol.com. Er zijn inmiddels al heel wat betere exemplaren op de markt gebracht, maar voor mij volstaat deze 700D nog prima. Ik gebruik hem met name voor shots waarbij de focus niet verlegd hoeft te worden (ik ben niet heel tevreden over zijn autofocusfunctie). En voor fotograferen is hij natuurlijk ook optimaal. Via het verstelbare afkijkschermpje zie ik direct wat de kijker ook in beeld zou zien (en of ik daar eventueel nog een ander beeld van wil maken).

* Keep the best for last, zeggen ze wel eens. Ik heb het over het zwarte frame dat je in beeld ziet liggen. Het is heel simpel: die stalen buizen heb ik bij de Gamma gekocht. Even een paar koppelstukken eraan en aandraaien maar! Hopsa. Om de installatie stabiel te laten staan heb ik behoorlijk wat Nichiban aan de voeteneinden bevestigd.

Zet je camera op een cameraplaatje vast en bevestig dat met tiewraps aan het zwarte frame. Leg het papier mooi recht onder installatie. Even kijken of je een extra lichtje nodig hebt… klaar!

Zo, nu weet jij met welke gear ik de TechGirl hacks maak. Vergeet het geheugenkaartje natuurlijk niet he?! 😉

Dit artikel kwam tot stand dankzij een ruildeal met HP.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.