Review HP ENVY 34 All-In-One

Review: HP ENVY 34 All-in-One thuiswerk desktop

Laptops zijn al jarenlang de meest populaire keuze, zeker als we het met desktops vergelijken. Maar… die trend lijkt gebroken sinds we te maken hebben met de corona-pandemie. De thuiswerk desktop wint aan populariteit, en dat is niet geheel onvoordelig voor een partij als HP, die als één van de weinige overgebleven pc-fabrikanten nu een nieuwe All-in-One desktop aanbiedt. Hoog tijd om hun nieuwste exemplaar grondig te testen: webdeveloper Milly beschrijft hier haar ervaring met de HP ENVY 34 All-In-One desktop tijdens haar dagelijkse werkzaamheden.

Het design

De HP ENVY 34 All-in-One (AIO) heeft strak design, zonder opsmuk, waardoor het als een statement piece in je werkkamer staat. Het enorme scherm trekt direct de aandacht. Het beeldscherm is 34 inch breed, heeft een beeldverhouding van 21:9 en een resolutie van 5120 x 2160 pixels (dat is een 5K-resolutie). Het scherm is van topkwaliteit en produceert een super helder beeld met een helderheid van 500 nits. Kleuren spatten van het scherm. Je kunt het beeldscherm via de standaard verhogen of verlagen en het wat naar voren- en naar achteren kantelen. Draaien lukt niet op de standaard zelf.

Het andere opvallende ontwerp kenmerk, naast het display, is de externe USB camera. Het is magnetisch afneembaar en je kunt het bevestigen aan acht discrete punten langs op het scherm, zodat je de gewenste filmhoek kunt krijgen. Deze Full HD-webcamera filmt met 16 megapixels en 30 frames per seconde (fps), wat een prima kwaliteit is om mee te videobellen. Je kunt de lens bedekken door er een venstertje voor te schuiven.

Functionaliteit en connectiviteit 

Wat mij betreft heeft de HP ENVY 34 meer dan genoeg poorten, je vindt ze meestal ingebouwd aan de achterkant van het monitor. Wat is dan ‘meer dan genoeg’? Je vindt er vier USB 3.0-poorten, twee USB Type-C-poorten met Thunderbolt 4 ondersteuning, een HDMI-aansluiting, een hoofdtelefoon-/microfoon aansluiting en een Ethernet-aansluiting.  Wat ik super handig vind, is dat de standaard nog eens twee USB 3.0-poorten, een USB-C-aansluiting en een SD-kaartsleuf biedt, zodat je niet elke keer hoeft op te staan en achter het scherm moet reiken als je iets snel wilt aansluiten.

Deze All-in-One wordt geleverd met een draadloze muis en toetsenbord. Deze zijn vrij basic qua design en kwaliteit, maar het is altijd nog beter dan nieuwe te kopen als je nog geen draadloze set hebt. Als echt pro kun je deze gear later altijd nog naar smaak upgraden. Het minst enthousiast ben ik over de voeding (door AA batterijen) en de verbindingsmogelijkheden: ze maken verbinding met de computer via RF, wat normaal gesproken via een dongle gebeurt, maar in dit geval is deze ingebouwd. Je kunt dit toetsenbord en deze muis dus alleen met deze computer gebruiken.

Bonuspunten…

Ik was erg verrast over de geluidskwaliteit van de meegeleverde Bang & Olufsen luidsprekers. De hoge-, midden- en lage tonen zijn perfect in balans. Dat maakt het een plezier om muziek te luisteren tijdens het werk, of voor het voeren van een videobelgesprek. 

Een andere leuke verrassing was de ingebouwde 15 Watt Qi draadloze oplader op de computerstandaard. Super handig om mijn smartphone op de standaard te leggen om zo direct op te laden. Via een LED-lampje zie je meteen wat de status van het opladen is (oranje = nog bezig; wit = opgeladen).

HP plaatste een paneel op de achterkant van de ENVY 34, zodat je de RAM (tot 128 GB) en de SSD (tot 2 TB) gemakkelijk kunt upgraden. Het model dat ik testte, was al voorzien van 128GB RAM en 2TB SSD, maar het is goed om te weten dat je in veel gevallen nog qua prestaties kunt upgraden. 

MobileMobile

De complete specificatiestabel van mijn review exemplaar vind je hier.

Prestaties van deze thuiswerk desktop

De HP ENVY 34 komt bijna ‘kant-en-klaar’ uit de doos. Het wordt geleverd met Windows 11 en het installatieproces is heel eenvoudig, omdat HP’s toetsenbord en muis automatisch worden gekoppeld aan de draadloze ontvanger die in de pc is ingebouwd. Een makkelijkere start is er bijna niet.

Deze thuiswerk desktop is een krachtpatser in bijna alle opzichten die ertoe doen. Hier volgen wat specificaties, dus skip deze alinea als je daar niet zo van houdt 😉 Het model dat ik getest heb, heeft een 11e generatie Intel Core 9 11900 chip, 2 TB SSD + 2 TB SSD , 128 GB RAM, wat super snel werkt en echt heerlijk is om mijn coding werk te doen. Ook het meer creatieve werk, zoals met Photoshop en Figma ging me erg vlot af. Ik vond het erg indrukwekkend voor een Windows computer (aldus deze macOS gebruiker).

Net als in andere computers bevindt zich in deze ENVY 34 een fan/waaier. Vooral bij ‘oudjes’ kan die flink tekeer gaan als er wat meer prestaties worden verwacht, bijvoorbeeld bij een Windows-update of bij het verwerken van zware graphics. Hoe dat bij deze ENVY was? Het lawaai uit de fans viel mee, maar een kleine disclaimer is op zijn plaats: ik testte dan ook het top model met 128GB RAM, dus ik weet niet hoe het zou zijn bij de minder krachtige versie van de HP ENVY 34.

Ik ben zelf geen gamer, maar omdat deze desktop een Nvidia  GeForce RTX™ 308 bevat, was ik benieuwd hoe capabel het was als gaming-pc, en heb ik daarom een paar spelletjes geprobeerd zoals Fortnite en Rocket League. De graphics zijn goed voor een All-In-One pc, maar het is een 60Hz-scherm, dus voor competitief gamen misschien wat minder geschikt. Bovendien kan ik me voorstellen dat de ultra brede beeldverhouding van 21:9 niet ondersteund wordt door alle games…

Als echte thuiswerk desktop betekent zo’n groot beeldscherm natuurlijk juist méér productiviteit, want je hebt zo niet meer twee beeldschermen naast elkaar nodig. Ik kon gemakkelijk drie browsertabbladen of applicaties naast elkaar openen. Heel prettig!

Het is heel erg duur

De HP ENVY 34 All-In-One desktop is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 2.479,00 met Intel® Core™ i7, 16 GB RAM en 1 TB SSD. De model (HP ENVY 34-c0510nd) die ik testte, kost maar liefst € 4.799,01 en is dus zeker niet bedoeld voor het grote publiek. Ja, uiteindelijk is dat het grootste probleem dat je zult vinden, dat het model met de hoogste specificaties van de ENVY 34 helaas behoorlijk duur is.

Conclusie

De HP ENVY 34-inch All-in-One desktop is fantastisch om veel redenen. Om te beginnen is er het 5K beeldscherm, van maar liefst 34 inches groot. Het heeft een hoge helderheid, een hoge resolutie en levendige, nauwkeurige kleuren. Ik ben verliefd op de handigheidjes van deze thuiswerk desktop, zoals het draadloos opladen van telefoons, de poorten aan de zijkant en een magnetische webcam met acht bevestigingspunten. De CPU- en grafische prestaties zijn geweldig. Helaas hangt er een vreselijk duur prijskaartje aan, wat niet valt binnen het typische desktopbudget van de consument. Voor wie is het dan wel geschikt? Naar mijn mening zou dit een goede computer zijn voor de zogenaamde ‘creators’ doelgroep. Het is geweldig voor multitasking, werkt goed voor het maken van content. Als het niet zo duur was geweest, zou ik het zelf zonder twijfel kopen.

Review HP ENVY 34 All-In-One
Pluspunten
Het hoge resolutie scherm (5120 x 2160), ultrabreed (34”, 21/9), helder (500 nits) en levendige kleuren
Snel en eenvoudig opzetten met één snoer
Geweldig voor multitasken
Draadloos telefoons oplader ingebouwd in de computerstandaard
De groot aantal of poorten
Gemakkelijke toegang tot RAM en M.2 SSD-sleuven
Minder positief
Het model met de hoogste specificaties is behoorlijk duur
AA-batterijen voor muis en toetsenbord
RF-toetsenbord en muis kunnen niet worden gebruikt met andere computers
Display draait niet
8.6

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.