Zaterdag 4 november is het zover: het allereerste TechGirl Event vindt dan plaats bij hogeschool Windesheim in Zwolle. Een evenement speciaal voor vrouwen die geīnteresseerd zijn in technology, nieuwe media en de lifestyle die daarbij past. 

Programma

Het evenement wordt afgetrapt met een tech talk door wetenschapper Julia Cramer. Zij neemt je mee in de wereld van quantum technology op een catchy en laagdrempelige manier.

In een panelgesprek over de Internet of Things (IoT) gaan we dieper in op de toekomst. Wat brengt IoT ons? En hoe zit het dan met items die wat gevoeliger liggen qua security? Daarbij schuiven een security expert en verschillende voorstanders van IoT aan tafel voor een verhitte discussie. Een tweede panelgesprek gaat in op het onderwerp vrouwen in de tech en of deze überhaupt wel zo hard nodig zijn. Je praat zelf mee via de smartphone.

Er zijn vijf workshops, waarvan je er maximaal drie kan kiezen. Dit varieert van een workshop ethisch hacken tot aan een cursus smartphone fotografie, maar er is ook een workshop digitaal balans in je eigen leven.

Smart Lifestyle Hub: ervaar nieuwe #tech

In de Smart Lifestyle Hub zullen verschillende standhouders je entertainen en inspireren. Het gaat er tijdens het TechGirl Event vooral om dat je zelf dingen doet en ervaart. Denk hierbij aan een 3D pannenkoekenprinter, een ritje in de zelfrijdende auto of neem een kijkje achter de schermen bij Lowlands door middel van een VR experience.

TechGirl van het Jaar Award

Op TechGirl.nl lees je wekelijks interviews met TechGirls uit heel Nederland. Tijdens het TechGirl Event kan het publiek stemmen op hun favoriete TechGirl. Wie wordt TechGirl van het Jaar? Jij – het publiek – in de zaal stemt mee. De Tech Fashion catwalk zorgt voor een stijlvolle aankleding van de Award uitreiking.

Al met al zal er genoeg te zien en te doen zijn. Het TechGirl Event eindigt met een gezellige netwerkborrel. Na afloop krijg je een goodiebag mee!

Tickets

Tickets zijn voor 25 euro te koop via Eventbrite 💞

2 reacties

 1. Team WALHALLAb

  TechGIRLS?!

  En dan helemaal vergeten die superleuke, superjonge techmeisjes van http://www.walhallab.nl uit te nodigen?!
  Voor humor, inspiratie, energie, verrassende uitvindingen, geinige gadgets.

  Ja, meisjes. Pubermeisjes met drive.
  Check ze @walhallab_nl , winnaar van de Korczakprijs voor uitdagend onderwijs.
  Ze kunnen nu ook niet meer, want doen inspiratiedag met Prinses Laurentien in Leiden..
  2018 dan?

  Beantwoorden
  • Anke

   Niet vergeten… ik kende ze simpelweg niet 😉
   Inderdaad… misschien voor volgend jaar een optie. Let’s keep in touch.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.