5 jaar TechGirl.nl – Special Event!

TechGirl.nl bestond 5 jaar 🎉. Alle reden voor ’n feestje dus en dat vierden we graag met jou!
Dat deden we tijdens het TechGirl event: een event vol smart lifestyle en Girls in Tech.

Programma

TijdOp het programmaInvulling
11:45 uurInloopWelkom op het TechGirl Event!
12.15 uurStart plenaire sessieTech talk & paneldiscussies
13.45 uurToost + Lunch & bezoek standsTime for food & drinks!
15.00 uurWorkshops + Smart Lifestyle HubZie kopje ‘Workshops’
17.00 uurAward + Gouden GoodiebagWie is dé TechGirl van 2017?
17.45 uurEindeAfsluiting met presentje
DAGVOORZITTER

Als ervaren voorzitter leidt Ilse Harmelink het TechGirl Event. Vriendelijk, maar scherp wanneer dat nodig is: dat zal hard nodig zijn wanneer de panel leden met elkaar in discussie gaan!

INSPIRATIE SESSIE

Julia neemt ons mee op een laagdrempelige en catchy manier in de wereld van quantum technology. We weten het: lastig om je nu al een voorstelling van te maken. Bekijk onderstaande video voor een korte indruk.

 


 

DISCUSSIE

Daarna volgen er twee paneldiscussies over de gevaren van Internet of Things en of die hype over vrouwen op de tech werkvloer misschien niet wat overdreven is.

Neem je smartphone mee, want jij praat mee vanuit het publiek!

WORKSHOPS

Na de break kun je (maximaal) twee leuke workshops volgen. Let goed op je mailbox, want voorafgaand ontvang je een mail waarop je je wilt inschrijven. Kies uit de volgende workshops:

  • On- en offline balans in jouw leven (1dagoffline.nl)
  • Smartphonefotografie (TechGirl)
  • Leren programmeren (Duchess)
  • Denken als een hacker (Achmea)
  • Touch Technology (Bosch)

Liever geen workshop volgen? Bezoek de Smart Lifestyle Hub!

TECH FASHION

Wie dol is op Tech Fashion, kan niet om de naam Marina Toeters heen. Ze adviseert Philips Research bijvoorbeeld en het European Space Agency met betrekking tot product development. Daarnaast doceert en coacht zij en is zij verbonden aan de Utrecht school of Arts, Saxion University en Eindhoven University of Technology. We hebben het geluk dat ze enkele van haar items komt showen en toelichten tijdens de TechGirl van het Jaar uitreiking. Laat je inspireren!

Tijdens het event kan je rondstruinen op de ‘Smart Lifestyle Hub’:

LOWLANDS ACHTER DE SCHERMEN (Virtual Reality)

Ben je diehard Lowlands fan? Of niet per se, maar was je altijd al benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Well… lucky you! Uneto-VNI en OTIB nemen jou mee in de Virtuele Wereld van het festival. Enne… daar zit sowieso een groot voordeel aan vast: geen vieze schoenen xD

3D PANNENKOEKEN PRINTER

Ooit een pannenkoekenprinter in werking gezien? Dit is je kans. We vertellen nog niet waar hij staat: de fun zit ‘m in het opzoeken!

SMART OFFICE

Wij TechGirls zijn maar drukke dames! Zijn we niet bezig met bloggen, ontwerpen, designen of programmeren, dan is het wel ons online sociale leven waar we zoet mee zijn. Love it!

Juist omdat je leven al druk genoeg is, wil jij geen tijd verspillen aan ingewikkelde kantoor-oplossingen. Laat je inspireren door Avanca. Wie weet heb je er wat aan.

CHECK YOUR CV BOOTH

Goed, we weten dat ook een flink aantal dames nog niet helemaal op haar plek zit. Ga je niet met plezier naar je werk? Kijk je op maandag al uit naar het weekend? Of ben je momenteel ‘in between jobs’? Kom dan a.u.b. naar de verschillende carrière stands op het TechGirl Event. Dit is een dikke, vette tip!

MobileMobile

Young Capital kijkt graag met je mee naar jou CV om je een zet in de goede richting te geven. Bosch heeft een 1 on 1 Career Counselling Desk ingericht. En ook Achmea is van de partij om met jou naar carrière mogelijkheden te kijken. Dus ben je werkzoekend, of wil je net even wat anders… be there!

PHOTOBOOTH

De hele dag worden er foto’s en video’s gemaakt (die je eventueel zelf ook mag gebruiken). Wil je het wat persoonlijker aanpakken? Kom dan naar de Photobooth waar Nadi Zoetebier prachtige foto’s van jou/jullie maakt.

SMART RELAX HOEK

Wil je even bijkomen van het drukke programma? Kom lekker chillen de Smart Relax Hoek van BCC. Je kunt er ook je smartphone opladen trouwens. Dat zal vast voor íemand uitkomen.

TECH FASHION LAB

We hebben een stand ingericht om jou te inspireren op het gebied van Tech Fashion. Daar bestaan tegenwoordig tig uitingen van; de allerleukste vind je op ons TechGirl Event.

ZELFRIJDENDE AUTO

Wat dacht je van een ritje in een zelfrijdende auto? Het ATeam Eindhoven neemt je graag mee in hun eigen creatie. Geen namaak of simulatie: je gaat écht in een zelfrijdende auto rijden.

MEETUP POINT TECHGIRLS

Last but not least hebben we een Meetup Point ingericht voor alle vrouwen die ooit geïnterviewd werden voor TechGirl van de Maand. Dat is om even te ‘connecten’ en te netwerken. Great minds think alike en we hopen dat de TechGirl vibe zo echt gaat leven.

Partners

Dit TechGirl Event vond plaats, dankzij een flink aantal fijne partners. Met trots vermelden wij:

Hoofdpartner

 

 


 

 

Premium partners

 

 

Casual partners

 


Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.