Sony Cybershot DSC-RX100 M3 Bratislava

Sony Cybershot DSC-RX100 M3: vloggen was nog nooit zo makkelijk

Voor het filmen van onze eerste vlogs mochten we van Sony de Cybershot DSC-RX100 M3 proberen. Niet veel later nam ik hem mee op een tripje naar Brugge. Ik heb de camera dus aan een uitgebreide test onderworpen en wat zou ik deze camera graag langer houden. De Sony Cybershot DSC-RX100 M3 heeft al het gemak van een compactcamera met alle opties en mogelijkheden van een DSLR.

Specs

Maar laat ik bij het begin beginnen. De Sony Cybershot DSC-RX100 is een compactcamera, met kwaliteiten die systeemcamera’s en DSLRs kunnen evenaren. Met de grote beeldsensor is de beeldkwaliteit groter dan bij de meeste andere compactcamera’s en hij heeft bijna net zo veel instellingsopties als een DSLR. Door aan de lens te draaien verstel je het diafragma in de handmatige stand. En ook als je liever de automatische standen gebruikt kun je uit meerdere opties (bijvoorbeeld macro, nachtscenes of portretten) kiezen. Een toevoeging sinds de vorige versie van de DSC-RX100 is de ingebouwde elektronische zoeker. Als je hem niet gebruikt zit hij verstopt in het frame. Ik vond hem erg fijn, omdat ik gewend ben aan mijn spiegelreflexcamera, waarbij ik altijd door de zoeker kijk.

De Sony Cybershot DSC-RX100 M3 in de praktijk

Tijdens het filmen merkten we dat het beeld heel steady was, ondanks dat we het hele filmpje met de camera in de hand gefilmd hebben. Zelfs zonder externe microfoon was het geluid bij de beelden erg goed. Nieuwsgierig naar het filmpje? Bekijk het hier. Ook heel handig is het uitklapbare scherm, waardoor je ziet wat je aan het doen bent, terwijl je jezelf filmt. Ideaal voor echte vloggers dus.

Spelen met fotografie

Ook qua fotografie heeft de Sony Cybershot DSC-RX100 M3 me niet teleurgesteld. De camera paste gemakkelijk in mijn broekzak, maar is best zwaar voor een compactcamera. Foto’s worden snel genomen en met de verschillende scene opties kun je lekker spelen. Al heb ik wel even moeten zoeken hoe ik in de scene stand de verschillende scenes kan selecteren. Ook het uitschakelen van het geluid van de sluiter vond ik niet meteen. Misschien had ik eerst de handleiding moeten doorlezen. Vooral nachtelijke scenes zijn erg mooi als ik ze later op de computer terug zie, waarschijnlijk doordat het nieuwe objectief zeer lichtsterk is. Hierdoor kun je ook spelen met de scherpte en diepte in je foto’s. Eigenlijk ben ik überhaupt zeer te tevreden met de beeldkwaliteit van de foto’s. Ik kan deze camera zeker aanraden voor diegenen die op zoek zijn naar een compact camera die je wel meer vrijheid en kwaliteit kan leveren. De Sony Cybershot DSC-RX100 M3 komt in de buurt van een DSLR (natuurlijk kan hij niet alles evenaren), maar is toch klein genoeg om even mee te nemen in mijn tas.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.