Review: Sony LinkBuds S – zijn ’s werelds lichtste oordopjes écht zo licht?

Tijd voor een nieuwe oordopjes review, want vandaag vertelt TechGirl Hilde je over de Sony LinkBuds S die zij de afgelopen tijd uitprobeerde. Sony noemt ze zelf de kleinste en lichtste Noise Cancelling oordopjes ter wereld. Zijn ze echt zo licht? Levert dat niet in op de kwaliteit? Je leest het in dit artikel!

Sony LinkBuds S

De Sony LinkBuds S oortjes zijn met hun 4.8 gram erg licht en dat merk je gelijk als je ze uit de verpakking haalt. Als je het oordopje in je oor schuift, merk je nauwelijks dat er wat in zit. Wel vond ik de oplaadcase wat fragiel voelen, juist omdat hij zo licht is. Bij de oortjes krijg je verschillende dopjes geleverd om zo te zorgen dat de oordopjes goed in je oor passen. Door middel van de fitting guidance in de Sony Headphones app kom je er achter wat het perfecte formaat dopje voor jouw oor is.

Daarnaast vind je in deze app ook veel mogelijkheden om het geluid naar je eigen smaak te personaliseren. Er zijn namelijk maar liefst 20 verschillende Noise Cancelling functies beschikbaar. Op mij kwam dit nog al overweldigend over, want moeilijk te kiezen wat bij je past als je daarvoor alleen de keuze had uit Noise Cancelling aan of uit.

Adaptive Sound Control

Gelukkig heeft Sony daar een oplossing voor bedacht, namelijk de functie Adaptive Sound Control. Deze slimme functie detecteert waar je bent, wat voor activiteit je doet en past vervolgens de geluidsinstellingen daarop aan. Zo kan je bijvoorbeeld ook instellen dat als je zelf gaat praten, je alle omgevingsgeluiden goed hoort zodat je prima gesprekken kan voeren mét je oortjes in.

In de praktijk merkte ik dat deze functie nog wel wat verbetering kon gebruiken. Zo hoorde ik direct alle omgevingsgeluiden als ik 1 keer kuchte toen ik verkouden was. Of switchte de oortjes tijdens het fietsen tussen verschillende Noise Cancelling modussen en lukte het me niet om dit uit te zetten zonder de Headphones app te openen. Daarom ben ik na de functie een tijdje uit te hebben geprobeerd weer terug geswitched naar handmatig aanpassen.

Nieuwe kleur

De gereviewde Sony LinkBuds S heeft de kleur oceaan blauw. Deze nieuwe kleur is niet random gekozen maar verwijst naar de afkomstigheid van het materiaal. Delen van de behuizing en de oplaadcase zijn namelijk gemaakt van hars materiaal afkomstig van gerecyclede plastic waterdispensers. Dit verklaart ook waarom de oortjes zo licht zijn. Sony ontwikkelde dit materiaal om gebruik te kunnen maken van de hechtende eigenschappen en zo hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Sony LinkBuds S verbindt met meerdere apparaten tegelijk

Ook bezit de Sony LinkBuds S de Mulitpoint Bluetooth-functie, wat er voor zorgt data er met twee apparaten tegelijk verbinding kan worden gemaakt. Kijk je bijvoorbeeld een film op je laptop en word je tegelijkertijd op je telefoon gebeld, dan schakelen de oortjes automatisch over. Deze functie wordt ook naar alle andere modellen in de LinkBuds-serie uitgerold door een software-update.

De Sony LinkBuds S zijn te koop vanaf 200,- bij verschillende (online) verkooppunten. Zelf vind ik 200,- voor de oortjes een forse prijs. Echter als je verschillende websites vergelijkt, zul je zien dat ze inmiddels al voor een stuk minder te koop zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.