sneller wifi

Sneller WiFi op je laptop hoeft niet duur te zijn

Herken je dat, eindeloos dat Youtube filmpje laden op je laptop voordat je hem kan bekijken? Je hebt gewoon sneller WiFi op je laptop nodig, en geloof me, dat kan!

De meeste oude laptops en MacBooks maken gebruik van een WiFi-N adapter. Dit is inmiddels alweer een verouderde WiFi verbinding, want ook de technologie in WiFi blijft niet stil staan. Heb je een laptop van ongeveer een à twee jaar oud, dan zit er waarschijnlijk al een ac adapter in. Maar wat als je dus een wat oudere, maar toch nog erg fijne laptop hebt?

Nu kan je meteen naar de winkel snellen en een nieuwe kopen van je vakantiegeld. Maar dat besteden we toch veel liever aan een welverdiende vakantie of een VR-bril?! Precies, dat dacht ik ook. Devolo heeft hiervoor een handige gadget uitgevonden: de devolo WiFi Stick ac. Met deze stick geef je jouw oude laptop in een handomdraai de power van ac. Dit betekent dat je tot wel 433 MBps overdrachtssnelheid kan halen dankzij de 5 GHz-frequentie. Hierdoor kan je makkelijk HD-films streamen en zelfs ongestoord draadloos gamen op je laptop. Ik mocht hem onlangs met mijn oude laptop testen.

Wat ik fijn vind aan de WiFi Stick ac is dat deze klein is, waardoor ik deze gewoon in mijn laptop kan laten zitten. Ook handig is dat de devolo WiFi Stick ac zo goed als plug and play is. De devolo WiFi Stick ac wordt automatisch geïnstalleerd. Via het WiFi menu kies je WiFi 2 en selecteer je jouw WiFi netwerk, voer je jouw wachtwoord in en klaar ben je! Zoals je misschien al is opgevallen hierboven: de devolo WiFi stick ac is ook geschikt voor je MacBook. De stick kost je ongeveer €30,- en vormt hiermee een stuk goedkopere oplossing dan een nieuwe laptop. Ik was er heel tevreden mee.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.