internet via stroomkabels

Internet via stroomkabels: dLAN 1200+ Devolo

Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk: een powerline adapter. Maar wat als ik vertel dat het internet via stroomkabels doorgeeft. Geen gezeur meer met slecht wifi bereik voor je laptop of het trekken van kabels in huis. Wij deden de proef op de som. Werkt de powerline adapter van dLAN 1200+ Devolo naar behoren?

Gebruik

Het gebruik van de dLAN 1200+ is makkelijker dan je zou verwachten. Je krijgt 2 adapters meegeleverd, waarvan je er een vlakbij de router plaatst en de ander op de locatie waar je verbinding wilt hebben. Adapter 1 plug je in het contact en verbind je met de router. Adapter 2 plug je ook in een contact en verbind je met het apparaat dat internet nodig heeft. – Klaar is Kees. Een kind kan de was doen.

Wil je toch meer zeggenschap hebben over bepaalde adapters? Dat kan! Via het programma Cockpit kun je bijvoorbeeld bepalen welke adapters van een wachtwoord worden voorzien. Je kunt adapters afsluiten per stuk of per groepering.

Meer weten? Bekijk deze Devolo tutorial dan eens. (Het is niet zo’n beste kwaliteit, maar duidelijk genoeg)

Internetsterkte

De beloofde overdrachtsnelheid haalde deze powerline adapter helaas niet. Devolo belooft een snelheid van 1200 Mbps, maar we blijven steken op 320. Jammer, maar logisch; onze internetverbinding is niet heel veel beter vanaf de router gezien. De adapter kan het niet beter maken van voor de bron.

Design

De dLAN 1200+ is vrij groot, maar ziet er gelukkig niet lomp uit. In een mooie, glanzend, witte kleur hangt hij stijlvol in het stopcontact. Groot voordeel: er is een stopcontact in de adapter zelf verwerkt, zodat er geen contactpunten verloren gaan. Handig, voor als je er toch al zo weinig hebt in huis!

Prijs

De aanschafprijs van 140 euro voor de set is toch wel wat aan de forse kant. Voor hetzelfde gemak koop je een set van 120 euro of minder. Natuurlijk zijn er powerline adapters in vele soorten en maten, maar let hierbij wel op de prijs/kwaliteit-verhouding.

MobileMobile

ps: de afbeelding hierboven is van de Devolo dLAN 650+. De 1200+ lijkt er erg veel op!

Pluspunten
Plug & play
Design
Minder om
Prijs
Functionaliteit beperkt
7.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.