Develo dLAN 500 Wifi
'Het wifi-wonder' - toch een gewaagde uitspraak hoor

Review Devolo dLAN 500 Wifi

Het is soms zooo fijn om in je lekkere, warme bed te liggen. Want je bent zo moe. Of je voelt je gewoon even niet zo lekker. Je pakt de laptop erbij en… shit. Geen internet. Loop je met dat ding naar de deur, blijk je opeens bereik te hebben. Grrr! Dat moet anders kunnen toch?

Nou… volgens Devolo wel! Zij hebben niet voor niets het ‘Wifi-wonder’ in hun assortiment.

 

Well… mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Is de Devolo Dlan 500 Wifi echt zo’n topper? Ik mocht het testen!

MIJN ERVARING

Mooi is ie niet, handig is de Develo dLAN 500 Wifi wel. En installeren is een makkie. Hier volgt het stappenplan:

  1. Steek de dLAN 500-duo in een stopcontact vlakbij je router. Verbind de duo en de router vervolgens met elkaar door middel van de bijgeleverde kabel.
  2. De twee andere adapters plaats je in stopcontacten van kamers naar jouw keuze. Dus – moet je slaapkamer wat meer signaal ontvangen? Plaats er daar één.

Is het signaal nou echt beter als je de adapters gebruikt? Ik zeg: ja. De internetverbinding wordt via het stroomnet doorgegeven naar de bestemde kamers en hoeft daardoor geen weg te banen door muren of deuren. Het verbeterde signaal is zichtbaar met een tooltje als SpeedTest, maar zal niet extreem verschillen met je wifi verbinding. Wil je dat wel? Daarvoor verbind je de adapters met de router via een standaard bekabeling.

Al met al, heb ik een beetje gemixte gevoelens over de dLAN 500 Wifi. Het is een uitstekend werkende oplossing, maar ziet er niet echt stijlvol uit. En de prijs? Ook niet helemaal ‘je van het’.

Develo dLAN 500 Wifi
‘Het wifi-wonder’ – toch een gewaagde uitspraak hoor
Pluspunten:
Gebruiksgemak
Installatie
Minder:
Design
Prijs
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.