Snapchat’s nieuwste update valt niet in de smaak…

Een mega shock was het afgelopen week voor Snapchat-gebruikers die de app hebben geüpdatet. De app is namelijk volledig anders geworden. Het komt wel vaker voor dat je na een update even moeten wennen aan een knopje dat verplaatst is of een nieuw design. Maar zulke heftige reacties als afgelopen week zijn gelukkig zeldzaam. Wat heeft Snapchat veranderd?

Snapchat’s Stories pagina

Snapchat heeft de zogenaamde Stories pagina verwijderd. Hier waren snaps te zien die je vrienden in hun verhaal hadden geplaatst en die niet aan jou persoonlijk gestuurd zijn. Op deze manier kon je bekijken wat mensen doen die iets verder staan dan je vaste vriendenkring. En deze manier was overzichtelijk, vonden veel gebruikers. Snapchat heeft deze functie nu dus weggehaald en de verhalen kun je bekijken in je vriendenlijst. Totaal niet efficiënt, volgens veel mensen, omdat je daarvoor je hele vriendenlijst door moet scrollen en het ook niet meer automatisch met swipen naar de volgende doorgaat.

Discovery pagina

Door het verwijderen van de Stories pagina, heeft Snapchat ruimte gemaakt voor de Discovery pagina. Hier zijn foto’s of video’s te zien van merken, bedrijven of professionele content creators. Deze snaps zijn vaak ook gesponsord, dus vanuit dat opzicht is het niet heel verrassend dat ze een prominentere plek hebben gekregen in de app.

MobileMobile

Toch kwamen er veel haatreacties, een veelvoorkomende was bijvoorbeeld dat mensen de app totaal niet meer snappen. Wie weet komt Snap Inc. binnenkort met een update om de boze gebruikers weer tevreden te krijgen. Want heb je de update eenmaal gedownload, dan is er geen optie om dit weer ongedaan te maken.

In dat opzicht hebben wij als Nederlandse gebruikers nog wel een voordeel, aangezien nog niet iedereen de update heeft gekregen.

Wil je dus ook van het oude vertrouwde Snapchat gebruik blijven maken dan is het wellicht slim om Snapchat even niet te updaten en automatisch updaten ook voorlopig uit te zetten. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten