Snapchat

#DrTechGirl: is het te laat om Snapchat te gaan gebruiken?

Als je Snapchat nooit hebt gebruikt, dan zul je het mogelijk zien als hét social medium van de filters. Bij een dame, met hondenoortjes op, die haar mond opendoet rolt een gigantische animatietong naar buiten. Maar het is ook het sociale medium van de verdwijnende foto’s en dus veel sexting. Ben je er nu te laat mee, als je nog wilt instappen? Dr. TechGirl legt uit of het installeren van Snapchat alsnog een goed idee is.

Snapchat is er inmiddels al jaren, maar als je helemaal into Instagram bent (of nog steeds Facebook), dan kun je het best eens hebben gemist. Mis je er veel aan? In principe is het natuurlijk in de basis gewoon een social medium waarop je berichten met anderen kunt delen. Toch heeft Snapchat wel een heel eigen gezicht. Dit komt mede door de Bitmoji. Ja ja: Instagram is niet voor niets ineens heel enthousiast bezig met avatars. Bitmoji zijn een reden voor mensen om naar Snapchat terug te komen. Een virtuele versie van zichzelf gebruiken ze in reacties op anderen, maar je kunt ze ook leuk aankleden.

Snapchat

Uiteindelijk zie je op Snapchat waar iets gaande is, want het werkt op basis van een landkaart. Je kunt je vrienden direct berichten sturen, maar ben je nieuwsgierig naarhoe het op een bepaald festival is, dan kun je op Snap allerlei foto’s en video’s voorbij zien komen. In een soort wolk van populariteit zie je sowieso waar op dat moment de meeste Snaps worden gemaakt. Erg leuk en dus ook op die manier heel anders dan de sociale media die je al kent. Snapchat wordt voornamelijk veel gebruikt door de generatie van onder de dertig. Echter kun je ook als oudere social mediagebruiker prima terecht op Snapchat: vooral als je je vrienden zo ver krijgt om er ook bij te gaan.

Wat Dr. TechGirl namelijk nog niet verder heeft aangestipt, is dat Snapchat technisch erg vooruitstrevend is. Het leuke is dat het zich blijft doorontwikkelen. Ontwikkelingen zie je vaak vooral in de vorm van nieuwe filters, die binnen Snapchat lenzen heten. Snapchat werkt samen met bedrijven om vette filters te ontwikkelen, waarbij er allerlei verschillende mogelijkheden zijn. Snapchat is waarschijnlijk een van de grootste bedrijven op het gebied van augmented reality. Alleen daarom al is het de moeite om je een keer op Snapchat te begeven. 

Te laat?

Is het te laat om nu nog in te stappen? Zeker niet. Juist een medium als Snapchat is perfect om later mee te beginnen. Het gaat namelijk heel erg om het hier en nu. Niet voor niets verdwijnen gesprekken na 24 uur en foto’s zelfs na één keer kijken al. Gewoon eens proberen dus, want wie weet heb je er wel je nieuwe Instagram in gevonden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.