Acer Liquid Jade Review

Smartphone Acer Liquid Jade Review

“Ah, dit is zeker zo’n nep device van de Action”, krijg ik van bijna iedereen te horen die de Acer Liquid Jade vastpakt. Nadat ik ze met moeite overtuig dat het een echte smartphone is, die slechts 110 gram weegt, gaat de inspectie verder. Vervolgens volgt een sceptische: “Acer en smartphones? Dat kan nooit goed zijn”, uit hun mond. Begrijpelijke uitspraak? Ja, want Acer staat niet bepaald tussen het rijtje van de grotere merknamen op het gebied van de smartphone-markt.

Rechtvaardige uitspraak? Ik zocht het voor je uit.

Dat moment dat je de verpakking openmaakt om te zien wat voor smartphone er nou in het pakketje zit, kan altijd op twee manieren eindigen: het wordt een ietwat teleurgestelde ‘oh’, of een enthousiaste ‘wow’. In dit geval een overtuigende wow. De Liquid Jade ziet er chique en afgewerkt uit, wat mede mogelijk wordt gemaakt door het curved glass. Deze gebogen vorm zorgt voor een fijne ligging in de hand, samen met het feit dat het apparaatje maar 110 gram weegt. Klein minpuntje is wel dat er op de achterkant snel vegen blijven staan van je vingers en dat pluisjes er snel aan blijven kleven.

Van een mid-range toestel mag je wel enige leuke toepassingen verwachten. Dit gaat ook op voor de Liquid Jade, die beschikt over een DTS-HD Premium Sound systeem. Daarmee kun je je muziek nog beter laten klinken. Met een druk op de knop zet je de bas luider of de hoge tonen zachter, wat zorgt voor een erg fijne luistersessie. Met in-ears dan, want luister je vanaf de speaker, dan zal je toch wat gekraak constateren als je de muziek hard op zet.

MobileMobile

De 13 megapixel camera van de Liquid Jade geeft mooie foto’s van heldere kwaliteit. Door de vele opties qua opnamemodi, schermmodi en kleureffecten maak je van een acceptabele foto toch een prachtexemplaar. Wel moet je opletten voor de lichtomstandigheden, want in een situatie met kunstmatig licht of een donkere situatie krijg je enigszins ruis op je foto. Overigens is ook een front camera aanwezig van 2 megapixel.

Qua batterij is er eigenlijk niks specifieks te zeggen. Met een capaciteit van 2100 mAh gaat de Liquid Jade redelijk lang mee, maar net als bij andere smartphones gaat de batterij snel omlaag zodra er actief apps op worden gebruikt. Ik zou het classificeren als “prima”.

Nogmaals, van een mid-range toestel mag je enigszins wel wat verwachten. Voor een prijs die rond de 225 euro ligt, krijg je ook absoluut veel waar voor je geld, zoals een dual sim optie. En wat een prachtig design. Natuurlijk kun je ook niet alles verwachten, maar toch krijgt de Acer Liquid Jade een mooie 8,0.

Pluspunten:
Design
Camera
Prijs
Minder omdat:
Speaker kraakt
Batterij is zo/zo
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.