Acer Chromebook: bevalt hij na een half jaar nog steeds?

Hier bij TechGirl schrijven we regelmatig recensies over producten. Dat is erg tof om te doen, maar brengt ook een bepaalde druk met zich mee. Je krijgt namelijk altijd maar een x aantal dagen of weken om het product te testen. Hoe is bijvoorbeeld de accuduur van die dure laptop na een half jaar? Het is vaak moeilijk om daar nog op terug te komen. Behalve als het natuurlijk onze eigen gadgets zijn. Vandaar dat ik vandaag bij jullie terugkom met de opvolger van mijn artikel over Acer Chromebook, 14 inch in full HD.

Recap! Dit is het artikel van een half jaar geleden:

Een Chromebook is zo slecht nog niet

 

Ook dit artikel tik ik op hetzelfde Chromebookje, dus dat op zich is al een goed teken. Ik had verwacht dat ik inmiddels ook wel weer een MacBook zou hebben gekocht, maar dat is er wegens financiële redenen nog niet van gekomen. Bovendien heb ik er tot nu toe weinig ‘last’ van dat ik een simpel laptopje heb. Ik dacht dat ik bijvoorbeeld mijn duizenden (vakantie)foto’s erg zou missen, omdat die niet op het kleine geheugen van deze laptop passen, maar dat is niet zo.

MobileMobile

Het valt me nu extra op hoeveel foto’s van mijn telefoon eigenlijk rechtstreeks op Facebook worden gezet. Ik heb natuurlijk wel foto’s, maar ook die zet ik eigenlijk vanaf mijn telefoon vrijwel allemaal direct in mijn Drive. Hierdoor is er helemaal geen groot geheugen nodig om die foto’s nog eens extra op op te slaan. Lekker!

Het enige waar ik tegenaan loop, maar dat ligt vooral aan mijn professie: gamen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook nog niet geprobeerd heb, maar volgens mij valt er op een Chromebook niet echt heel ideaal te gamen. Juist omdat er bijna geen geheugen is, is er ook weinig op te slaan, en dat is vaak wel nodig bij gamen. Soms heb ik dus wel eens nee moeten zeggen tegen een gamerecensie, omdat ik simpelweg geen platform heb om bijvoorbeeld een PC-game als The Sims op te draaien. Balen.

Blij mee

Echter zijn die momenten op een hand te tellen, en ben ik vooral heel erg blij met mijn Chromebook. Hij is van een goed formaat, hij past in een flinke handtas en ik sleep hem altijd graag overal mee naartoe. Oke, mijn vriend(inn)en vinden mijn tas vaak veel te zwaar, maar dat komt meestal vooral door mijn zakje nood-M&M’s en berg make-up. Dit laptopje weegt net zoveel als een pakje melk!

Al met al heb ik ook weinig problemen met het apparaat. Heel af en toe dan stopt ‘ie ermee en valt het scherm even zwart, maar hij herstelt zichzelf vanzelf en dan is hij weer terug op wat je deed. Dit is denk ik 10 keer voorgekomen en duurt meestal maar een paar seconden. Toegegeven, het is elke keer wel schrikken, maar omdat je in Drive werkt, weet je altijd wel zeker dat je je noeste arbeid niet kwijt bent.

Het is ook een laptop die heel makkelijk is in gebruik. Even snel een blogje tikken, even snel een documentje openen: het is ideaal. Het enige waar ik mijn werklaptop nog voor gebruik, is wanneer mijn eindredacteur me weer in Word een artikel met aanpassingen doorstuurt: Google Docs en Microsoft Word zijn niet bepaald vrienden, dus ik kan de aanpassingen niet goed zien in Chrome.

Word mist

Verder niets dan lof over de Chromebook. Nu vraag ik ook niet heel veel van het apparaat, maar ik ben verbaasd over wat ik er nog op kwijt kan aan GIF’jes en plaatjes die ik tijdelijk moet opslaan om weer te uploaden voor in een artikel. Bovendien is hij snel opgestart, gaat de batterij nog steeds zeker 6 tot 8 uur mee, en ben ik altijd overal gemakkelijk onderweg aan het werk door de aanwezigheid van wifi-mogelijkheden. Ik zie dat deze laptop op veel plekken nog maar 200 euro kost, en voor dat geld kan ik dit fijne beestje echt nog steeds dik aanraden. Zeker als je een apparaat zoekt om lekker op te bloggen, dan is Acer Chromebook perfect.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.