gaming room rgb with gaming desk, pc and chair

Wil jij een gameroom? Wij geven je 5 tips!

Ben jij een gamefanaat? Dan wil je vast ook een kamer die speciaal voor deze hobby is ingericht. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw gameroom helemaal naar jouw wens is én je optimaal kunt genieten van het gamen? Wij geven je 5 tips om jouw droom waar te maken!  

1. Kies een mooi en goed bureau

Speel jij games op je desktop? Dan is een bureau essentieel voor je gameroom. En het hoeft geen saai wit bureau te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bureau van eikenhout of voor een epoxy tafel. Epoxy is krasvrij en dus ideaal om als bureau te gebruiken. Ook kun je jouw tafel op die manier helemaal zelf samenstellen. Ga je voor kleur in je tafel? Of wil je jouw verzamelobjecten uit je favoriete games in de tafel verwerken? Het kan allemaal. Zo heb je direct een unieke en gezellige uitstraling in je gameroom.

Als je jouw nieuwe bureau gaat uitzoeken, houd er dan rekening mee dat je al jouw monitoren kwijt moet kunnen. Daarnaast moet je natuurlijk ook voldoende ruimte hebben voor je muismat en toetsenbord.

2. Welke gamestoel of fauteuil kies jij?

Als je jouw games op een desktop speelt, kies dan ook een goede gamestoel! Een gamestoel is niet een gewone bureaustoel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gamestoel met futuristische vormen, maar ook met een race-uitstraling. Ben je langer dan gemiddeld? Je kunt ook kiezen voor een gamestoel voor lange mensen. Ideaal dus!

Game jij liever op een console? Ook dan is het belangrijk dat je lekker zit. Koop bijvoorbeeld een fauteuil of een fijne bank. Ga van tevoren proefzitten. Heel belangrijk, want je gaat er natuurlijk heel wat uren in doorbrengen.

3. Speakers voor de volledige game-ervaring

Als je de volledige game-ervaring wil, dan zijn speakers onmisbaar. Ga bijvoorbeeld voor speakers met subwoofers. Deze speakers geven een digitaal en vibrerend geluid. Ga je liever voor een stijlvolle gameroom? Dan zijn speakers met led-displays iets voor jou!

4. Ga je voor 1, 2, 3 of 4 monitoren?

Weet jij al hoeveel monitoren jij in je gameroom wil hebben? De meeste mensen hebben minimaal 2 monitoren om goed te kunnen gamen. Maar wist je dat sommige gamers zelfs 4 monitoren hebben? Zo krijg je de optimale beleving. Hang ze in dat geval op met een monitorarm. Op je bureau wordt het anders wel heel vol en met de monitorarm kun je de schermen draaien en dichterbij halen. 

5. Maak je gameroom gezellig

Naast dat je goed moet kunnen gamen, is de sfeer natuurlijk ook belangrijk. Zet bijvoorbeeld een leuke bank neer, zodat je samen met vrienden kunt gamen. Zet wat planten neer voor de groenbeleving en zet een vakkenkast neer met jouw verzamelobjecten uit je favoriete games. Op deze manier zorg je ervoor dat het nog leuker wordt om te gamen!

MobileMobile

Dit artikel is samen met Oakwell en Huisreus tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.