Smart living: Hoe slim is jouw huis?

Smart living. Wat is dat eigenlijk? En wat heeft het met gadgets te maken? Well… veel meer dan je zou durven dromen.

Gadgets voor jouw huis
Gadgets genoeg Рvan smartwatch tot tablet of een uitgebreide luidsprekerset. Leuke items, stuk voor stuk. Maar geen van deze gadgets is ook ̩cht slim. Het zijn gebruiksvoorwerpen die je leven leuker maken. Handiger. Maar ze denken zelf niet na. Ze zijn geprogrammeerd, zoals de technici ooit achter hun tekentafel hebben bedacht. Maar niet ieder mens gebruikt zijn gadgets op dezelfde manier. Zou het daarom niet beter (en gebruiksvriendelijker) zijn dat het gadget zich naar de consument aanpast? (In plaats van andersom)

Smart living: het duurt niet lang meer
Je ziet de eerste smart living producten sinds kort op de markt verschijnen. De Nest Thermostat is hier een goed voorbeeld van: deze thermostaat leert zichzelf aan de hand van jouw leefritme. Ben jij altijd van 9 tot 5 aan het werk? Dan herkent de Thermostat vanzelf dat hij op dat moment niet aan hoeft te gaan. In combinatie met je smartphone of Jawbone (smartband) kun je het beste halen uit deze thermostaat.

Voorbeeldje: Je staat op rond een uurtje of 7. De Jawbone om je arm herkent dat je wakker wordt en geeft een seintje aan de Thermostat. Deze heeft geleerd dat jij graag rondloopt in een temperatuur van 22 graden. Hop, de Thermostaat gaat aan om jouw kamer te verwarmen. – Met de app op je smartphone hou je precies bij hoeveel energie je verbruikt, en of je eventuele gewoontes moet aanpassen –

Meer voorbeelden
Natuurlijk zijn er meer voorbeelden te noemen. Naast de Nest Thermostat, kun je ook kiezen voor Anna (van de NAM), Toon (van Eneco), evohome (van Honeywell) en de E-thermostaat (van Essent). Maar wat te denken van alle initiatieven die niet met je kamertemperatuur te maken hebben. Spraakbesturing en Motion Gesture worden ook steeds slimmer en makkelijker toepasbaar.

MobileMobile

Vragen?
Ik kan me voorstellen dat bovenstaande wat lastig is te begrijpen. Heb je vragen of wil je graag meer weten over dit onderwerp? Laat een reactie achter. Ik kom zeker met een antwoord terug!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.