Slimme keukens, zelfrijdende auto’s en meer tijdens het Bosch Connected World Event

Afgelopen week was ik, TechGirl Nadi, in Berlijn. Ik ben dol op de stad, maar daar kwam ik nu niet voor. Het Bosch Connected World Event vond hier voor de vijfde keer plaats en TechGirl was erbij! Het thema van dit jaar was ‘Internet of Things’ en samen met ruim 4000 andere deelnemers, 140 sprekers en meer dan 70 exposanten was ‘t een week vol inspiratie. 

Van een intelligente handschoen in productie tot een volledig geconnecteerde keuken: Bosch stelde deze en andere oplossingen voor tijdens het Bosch Connected World Event in Berlijn. En ik mocht er namens TechGirl bij zijn! Hartstikke tof: mezelf twee dagen onderdompelen in de (toekomstige) wereld van mobiliteit en connectiviteit.

Alle innovatieve producten en diensten die ik heb gezien maken het dagelijkse leven niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger en efficiënter. Zowel voor de consument als voor de zakenwereld. Hier een paar highlights, in willekeurige volgorde:

Vivitar-app – je digitale beschermengel onderweg

In je eentje joggen in het donker of te voet naar huis stappen na het missen van de laatste bus kan je een onbehaaglijk gevoel geven. De Vivatar-app van Bosch springt hier op in. Via deze app kan je contact opnemen met vrienden en familie, die vervolgens via je GPS jouw route kunnen volgen. Je geeft zelf aan wanneer en door wie je vergezeld wil worden. Het lijkt op de aanvulling die Whatsapp sinds kort ook heeft: live locatie delen. Dat gebruik ik zelf ook altijd als ik ‘s avonds in m’n eentje aan het wandelen ben. Uniek aan Vivatar is de premiumversie, waarbij je 24/7 toegang krijgt tot de Bosch Emergency Assistant (en een professioneel opgeleid noodhulpteam).

Home Connect – een platform voor je slimme keuken

Een slimme keuken, welke TechGirl wil dat nu niet? Home Connect voegt diensten bij elkaar, zodat je alles via één systeem kunt beheren. Ongeacht waar je je bevindt, kan je de huishoudapparaten (van Bosch en andere fabrikanten) controleren en aansturen met je smartphone. En woon je in Duitsland, Engeland of China? Dan praat je toch gewoon tegen je keuken: Amazon Alexa, Google Home en Ding Dong staan voor je klaar. Home Connect werkt inmiddels al samen met zo’n 30 partners van over de hele wereld en daar komen er nog altijd wat bij.

Automated valet parking – zelfrijdende auto die automatisch inparkeert

Zelfrijdende auto’s kennen we al wel. Ze zijn nog niet geïntegreerd in ons dagelijkse leven, maar als het aan Bosch ligt dan duurt dat niet lang meer. Een stapje verder is het automatisch inparkeren van de zelfrijdende auto. De conferentie opende met ‘n mooie Mercedes die zichzelf geheel geautomatiseerd netjes in ‘t parkeervak zet. Aangestuurd door een app – wel zo handig – zocht de auto zelfstandig naar een lege plek om daar perfect achterwaarts in te parkeren. Dit kan bij parkeergarages in de stad tot zo’n 20% meer parkeerplek genereren (de deuren van de auto hoeven niet meer open, dus de auto’s kunnen dichter op elkaar). Als ‘t in de toekomst ook daadwerkelijk wordt gebruikt is het noodzakelijk om ook een slimme parkeergarage-infrastructuur te hebben, die dan aangesloten is op de ingebouwde software van de auto.

SPLT – deel je rit naar werk (en vind je reispartner via deze app)

Carpoolen – da’s niks nieuws. Een carpool regelen via een app, is al heel wat interessanter. Tijdens ’t event kondigde het bedrijf aan dat ze de Amerikaanse start-up SPLT (Splitting Fares Inc.) over hebben genomen. SPLT beheert een platform dat bedrijven, universiteiten en stedelijke diensten toelaat om carpooling te organiseren voor hun medewerkers. de SPLT-app brengt mensen samen die een rit willen delen naar eenzelfde werk- of studieplaats. Lees meer over SPLT.

Social media updates

Ik ging tijdens de tweedaagse conferentie los op social media. Heb je ‘t een beetje gevolgd via Twitter en Instagram? Hierbij wat highlights! En ehh, check ook de vlog in de header van dit blog. 

Bosch CEO Volkmar Denner opende de conferentie.

DHL kwam met de Postbot – schattig!

Ik volgde de officiële persconferentie…

Vond mijn droomauto…

Leerde meer over cybersecurity en blockchain…

En toen was ‘t toch echt voorbij!

Bosch Connected World IoT Conferentie

Bosch zet zich steeds meer in voor ‘total connectivity’ door Internet of Things, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, productie en gebouwen. Tijdens Bosch Connected World in Berlijn toonden meer dan 70 bedrijven wat nu al mogelijk is met het Internet of Things en hoe dit het dagelijkse leven in de toekomst zal verbeteren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.