TechGirl - SPLT app

Via de app SPLT een rit delen naar je werk

Carpoolen – da’s niks nieuws. Een carpool regelen via een app, is al heel wat interessanter. Tijdens ‘t Bosch Connected World Event kondigde het bedrijf aan dat ze de Amerikaanse start-up SPLT (Splitting Fares Inc.) over hebben genomen.

Hoe werkt SPLT?

SPLT beheert een platform dat bedrijven, universiteiten en stedelijke diensten toelaat om carpooling te organiseren voor hun medewerkers. de SPLT-app brengt mensen samen die een rit willen delen naar eenzelfde werk- of studieplaats.

Bij de reservering zoekt een algoritme binnen enkele seconden de beste en snelste carpoolroute op – volledig gebaseerd op het verkeer van dat moment. Het doel van de start-up is de files te verminderen en het dagelijkse woon-werkverkeer aangenamer te maken.

Je download de app via de Google Play Store of via de App Store.

SPLT vs Bosch

Bosch richt zich met de overname op de markt voor (toekomstige) mobiliteitsdiensten. “Smartphones worden steeds vaker het belangrijkste reismiddel,” aldus Dr. Markus Heyn, lid van de Raad van Bestuur van Bosch. “Deze duurzame en betaalbare mobiliteitsdienst verandert fundamenteel de manier waarop wij ons van A naar B begeven,” zei Anya Babbitt, mede-oprichter en CEO van SPLT.

Ik vermoed dat Bosch de app in de toekomst volledig wil integreren in hun software voor zelfrijdende/slimme auto’s.

Bosch Connected World IoT Conferentie

Bosch zet zich steeds meer in voor ‘total connectivity’ door Internet of Things, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, productie en gebouwen. Tijdens Bosch Connected World in Berlijn tonen meer dan 70 bedrijven wat nu al mogelijk is met het Internet of Things en hoe dit het dagelijkse leven in de toekomst zal verbeteren. TechGirl Nadi is erbij! 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.