Ylae Linus

Slim slot en slimme lampen… logisch? (Review)

Ylae Linus
Pluspunten
Minder positief
9

Gemak dient de mens… Wat zou je vinden van een slim slot en slimme lampen? – Stel: je komt aanlopen met twee extreem volle boodschappentassen, hoe handig zou het dan zijn dat de deur automatisch open ging? En… om het dan meteen nog makkelijker te maken: hoe fijn zou het zijn dat het licht dan ook uit zichzelf aan zou gaan? Well… we schrijven dit stuk natuurlijk niet voor niets: dit kan tegenwoordig met de combinatie van Yale Linus met Hue lampen!

Natuurlijk…

Als je het aan oma vraagt, was vroeger alles beter: “Waarom al die opsmuk toch? Vroeger hadden we gloeilampen en die deed je aan met een knopje. Hoeveel kun je daar nog aan verbeteren?” Nou dat weten we al een tijdje… met Philips Hue kun je het thuis heel wat aangenamer maken. Het gaat tegenwoordig niet alleen meer om functionaliteit, maar óók om gevoel. Iets waar Hue fantastisch op in kan spelen. Led is inmiddels al een tijdje de standaard en dat je lamp van kleur kan veranderen, vinden we ook niet meer raar. Maar de mogelijkheden blijven zich uitbreiden…

Dat er aan een slot veel kan veranderen, dat weten we ook. Geen touwtjes meer door de brievenbus, maar makkelijk met een app. In deze eerdere review vertelden wij al over de Yale Linus. Het voordeurslot die je via de app kunt bedienen, maar ook met een code. Of stel in dat de deur automatisch opent als je aan komt lopen.

Eureka! Slim slot en slimme lampen!

Het leuke is: Yale en Philips hebben recentelijk de handen in elkaar geslagen: een slim slot en slimme lampen werken nu mét elkaar. Als jij komt aanlopen, opent niet alleen de voordeur, maar gaat ook direct het licht voor je aan. In de gang, of misschien heb je liever ook direct dat de woonkamer gezellig is. Hoe handig is dat? En ga je juist de deur uit? Met 1 tik op de Yale, herkent het systeem dat jij de tent verlaat, en schakelt hij zelf alle lichten voor jou uit.

Ander voorbeeld: als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt, en je zit lekker met iedereen in de tuin, kan het zijn dat je de deurbel niet hoort. Je kunt in de app een ‘huissleutel-voor-een-dag’ aanmaken, dan kan iedereen lekker zelf naar binnen. Via de Hue app kun je een mooi kleur uitkiezen om je visite welkom te heten. Heel feestelijk!

En ten slotte: heb je ook een Yale alarmsysteem? Dan kun je instellen dat alle lampen rood gaan knipperen in het geval het alarmsysteem word geactiveerd. Dan weet de hele buurt direct dat er wat aan de hand is. En brutale inbreker die op dat moment niet snel de benen neemt!

Werkt het goed?

Zeker, alhoewel we daarbij moeten zeggen dat wij niet de combinatie met het Yale alarmsysteem hebben getest. Als je komt aanlopen, gaat de deur vanzelf open (zie eerdere Linus review). De Philips Hue staat al aan, voordat we bij de voordeur zijn. De tweede testpersoon bij deze test vertelt dat de lamp enkele seconden voor binnenkomst is aangesprongen. Philips Hue kennen we ook uit eerdere tests. Dat we daar tevreden over zijn, mag inmiddels duidelijk zijn.

Conclusie

Niks moet, alles mag! Als jij helemaal hotel-de-botel raakt van slimme technologie, en je leven graag een stuk makkelijker maakt dan het al was, dan weet je: deze Yale Linus wil jij in combinatie met Philips Hue. Geef jij liever niet te veel geld uit aan dat soort dingen, kijk dan liever verder. De combinatie vraagt namelijk wel om een investering van enkele honderden euro’s.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.