Sexting-tips: hoe maak je een goed, pikant kiekje?

Sexting (afgeleid van ‘sex’ en ’texting’): het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes van jezelf via je mobiele telefoon of tablet. Of je het nou wel of niet ooit gedaan hebt en wat je er ook van vindt, er zijn best wel veel mensen die zo nu en dan een pikante foto naar een partner of scharrel sturen. In het kader van ons dossier over seks is het tijd voor de brandende vraag: hoe maak je eigenlijk een goed, pikant kiekje?

Als je iets deelt, hoofd buiten beeld

In 2016 lanceerde Spuiten en Slikken een campagne over sexting. De hashtag: #geenhoofd. De boodschap: als je iets deelt, hoofd buiten beeld. In het kort betekent het dat, als je een pikante foto maakt, je rekening moet houden met vier dingen:

  1. Verberg herkenbare tatoeages
  2. Laat herkenbare piercings buiten beeld of haal ze er even uit
  3. Zorg ervoor dat je geen herkenbare achtergrond hebt
  4. Houd je hoofd buiten beeld

Deze tips zorgen ervoor dat je onherkenbaar blijft en de gevolgen van jouw pikante plaatje in de hand houdt. Mocht je foto onverhoopt (of het nou per ongeluk of expres is) in handen van de verkeerde komen, dan is er geen man overboord.

Doe. Het. Met. Toestemming.

Dit kunnen we niet vaak genoeg herhalen: zorg ervoor dat je zeker weet dat de ontvanger zit te wachten op jouw pikante kiekje. Slide nooit zomaar in iemands DMs met een foto van jouw landingsgestel of pretraket. Is voor diegene niet leuk (want wow, hállo, rondvliegende geslachtsdelen op je scherm) en voor jou ook niet, want je krijgt hoogstwaarschijnlijk niet de reactie waar je op hoopt. Sexting kan heel leuk zijn, maar zorg er dus altijd voor dat beide partijen er oké mee zijn. Andersom geldt dat natuurlijk ook: stuur nóóit een naaktfoto naar iemand als je daar om wat voor reden dan ook niet achter staat. Nee is nee.

… Poseren maar!

Alright. Is de tegenpartij op de hoogte van jouw aankomende kiekje? Ben je er zelf helemaal oké mee om zo’n foto te versturen en heb je de situatie zodanig ‘ingericht’ dat je niet herkenbaar bent? Dan is het tijd om te poseren! Onze beste sexting-tips op een rij:

  • Zorg voor subtiel licht. Laat de bouwlamp dus maar even achterwege.
  • Zoek je beste angle. Net als bij een selfie zijn er bepaalde hoeken die nét wat fortuinlijker uitpakken. Speel daarmee! En daarna, nou ja, met iets anders, als je daar zin in hebt.
  • Maak gebruik van de ruimte. Een spiegel kan bijvoorbeeld best handig zijn, maar ook je bed is natuurlijk een prima plek om zo’n foto te maken.
  • Stuur je naaktfoto alleen naar iemand die je vertrouwt. Spreekt voor zich, lijkt ons.

Tech-tip: Bewaar je naaktfoto’s niet

Toch nog even een techy stukje in deze blog, want hé: daar zijn we ook voor natuurlijk. Het is alweer even geleden, maar weet je die hele Celebgate nog, waarbij naaktfoto’s van celebrities op straat kwamen te liggen dankzij een gigantische iCloud-hack? Dat wil je zelf natuurlijk niet hebben, zelfs niet als je zo anoniem mogelijk op de foto staat. Delete daarom na je stomende sexting-sessie je kiekjes gewoon weer, en vraag de ontvangende partij (in goed vertrouwen) om dat ook te doen.

Last but not least: HAVE FUN. Net als seks is het ook bij sexting het allerbelangrijkst dat het leuk is. Zo nu en dan een pikante foto sturen naar je partner of scharrel kan een voor een superspannende boost zorgen. Lijkt het jullie beiden leuk om het een keer te proberen? Doen, dan. En have fun!

O ja, en wil je nóg meer tips hoe je de perfecte naaktfoto maakt? Die check je hier.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.