Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Flip 4: een mond vol, maar kleine upgrades

Als er momenteel een telefoon is in smartphoneland dat er qua uiterlijk écht bovenuit springt, dan is het de opvouwbare telefoon van Samsung wel. Er zijn meer fabrikanten die het vouwbare design aandurven, maar geen van hen blijkt écht succesvol in de verkoop ervan. Samsung voert de boventoon, en introduceert daarom (logischerwijs) een vervolg op de reeks van vorig jaar. Graag een hartelijk welkom voor de Samsung Galaxy Z Flip 4 en de Fold 4…

Kleine upgrades

‘Never change a winning team’, zo moet Samsung gedacht hebben. Ergens heel logisch, maar dat betekent wel dat er geen grote wijzigingen zijn ten opzichte van de voorgangers. Een aantal voorbeelden schrijven we hieronder uit.

Samsung Galaxy Z Flip 4

De Z Flip 4 klap je dicht als een clamshell telefoon. Als je de telefoon gedeeltelijk dichtklapt, kun je het makkelijk neerzetten en op een afstandje gaan staan om een mooie foto te maken. “Niet nieuw”, zul je zeggen. En dat klopt. Maar het schijnt dan wel weer dat je jouw foto’s nóg makkelijker naar Meta platformen kunt uploaden. (Dit gaan we testen natuurlijk)

Leuke feature: via het Cover Scherm kun je direct selfies maken in de Quick Shot modus. Ook video’s kun je ermee maken. Wissel daarbij gemakkelijk van de camera aan voor- en achterzijde. Zo hoef je niet te stoppen met opnemen.
Bij gebruik van Quickshot is het nu ook mogelijk om selfies te maken in Portrait Mode en een preview te bekijken met de werkelijke fotoverhoudingen. Foto’s en video’s zijn ook scherper en stabieler volgens de fabrikant.

De Galaxy Z Flip 4 kan langer opnemen, afspelen en verbinding maken tussen oplaadbeurten dankzij de grotere 3.700 mAh accu. Met Super Fast Charging laad je tot 50% op in ongeveer 30 minuten. Een fijne feature die meer fabrikanten inbouwen tegenwoordig.

Met het dunnere scharnier, de rechtere randen, het contrasterende, matte glas aan de achterkant en de glanzende metalen frames, noemt Samsungs dit zijn meest verfijnde ontwerp tot nu toe. Zowel op het cover-scherm als het hoofdscherm kun je de Z Flip 4 van binnen en van buiten volledig aanpassen met Galaxy Themes. Simpel gezegd: je maakt je eigen design. Zelfgekozen lettertypen, pictogrammen en designs, zoals die van je Cover Screen: van afbeeldingen tot GIF’s en zelfs video.

Samsung Galaxy Z Fold 4

We zien ook een aantal veranderingen bij de nieuwe Z Fold 4. Dit is het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android, speciaal voor opvouwbare schermen. De nieuwe Taskbar 11 biedt een lay-out die lijkt op die van de pc, voor meer gebruiksgemak.

Interessant is de nauwere samenwerking tussen Samsung, Google en Microsoft. Google apps, zoals Chrome en Gmail, ondersteunen nu drag-and-drop, zodat je snel links, foto’s en meer van de ene app naar de andere kunnen kopiëren en plakken.

De volledige Office-suite en Outlook van Microsoft profiteren ook van het opvouwbare scherm: er kan meer informatie op het scherm worden weergegeven en er kan sneller met de inhoud worden gewerkt. Wie houdt er nou niet van om met twee schermen te kunnen werken? Samen met de S Pen is dit erg prettig werken; na gebruik berg je de S Pen op in Pen case.

De Z Fold 4 is uiteraard ook weer harder, better, faster, stronger dan zijn voorganger was: dat resulteert in verbeterde camera’s, meer processorkracht, waar je bijvoorbeeld ’s nachts ook betere foto’s mee moet kunnen maken. Bovendien heeft Samsung geïnvesteerd in het materiaal van de telefoon: de fabrikant noemt het de sterkste opvouwbare telefoon die ze zelf ooit maakte.

Prijzen

De telefoons zijn vanaf 11 augustus 2022 verkrijgbaar voor de volgende, toch wel pittige, prijzen:

● Z Fold4: te verkrijgen vanaf €1799,- (256 GB), €1919,- (512GB) en €2159,- (1TB).
● Z Flip4: te verkrijgen vanaf €1099,- (128 GB), €1159 (256 GB) en €1279,- (512 GB).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.