Z Flip 3

Het verschil tussen de Fold en de Flip (3e Samsung generatie)

Samsung maakt er een echt releasefeestje van vandaag: naast de Watch 4 en -Classic, introduceert het bedrijf ook twee nieuwe, opvouwbare telefoons. Maar… wat is nou eigenlijk het verschil tussen die Fold en de Flip? In dit artikel leggen we het je uit…

Design verschil Fold & Flip

Vorm

Zo op het eerste gezicht zie je direct een verschil tussen de Z Fold 3 en de Z Flip 3. Dichtgeklapt ziet de Fold eruit als een normale, wat dikkere telefoon, maar wel in de verhoudingen waarin je een smartphone verwacht. De Flip daarentegen… die ziet eruit als een vierkant bundeltje. Not you’re typically telephone!

Het grappige is: uitgeklapt gedragen de telefoons zich precies het tegenovergestelde. De Fold is dan weer net een vierkant, en ziet de Flip er juist ‘normaal’ uit. Het is maar net wat je onder normaal verstaat trouwens: alles lijkt tegenwoordig mogelijk qua design! Zo ook de meest spectaculaire vormen voor een smartphone.

Grootte

De Fold 3 is een stukje groter dan de Flip 3: 7,6 inches versus de 6,7 voor de Flip. Beide telefoons mogen ‘groot’ genoemd worden.

Kleur

De nieuwe telefoons van Samsung komen uit in een veelheid aan kleuren. Bij de Z Fold 3 kun je kiezen uit de kleuren Phantom Black, Phantom Green en Phantom Silver. De Z Flip 3 biedt keuze uit vier kleuren – Cream, Green, Lavender en Phantom Black – terwijl de nieuwe ringhouder en koordcases extra draagcomfort kunnen bieden. Online zijn er meer kleuren beschikbaar, zoals Gray, Pink en White.

Overeenkomsten qua design

Zijn er dan ook gelijkenissen? – Absoluut! De Z Fold 3 en de Z Flip3 zijn uitgerust met een waterbestendigheid-rating van IPX84. Dus geen zorgen als je door een regenbui wordt overvallen. Ook zijn beiden gemaakt van het sterkste aluminium dat ooit is gebruikt voor een Galaxy smartphone, zijn ze krasbestendig en kunnen ze wel tegen een stootje.

High-end vs. flitsend hebbeding

Waar gebruik je welk toestel eigenlijk voor? Die vraag kan alleen de gebruiker écht beantwoorden natuurlijk, maar kijkend naar prijs, specificaties en de door Samsung bedachte doeleinden, zou je kunnen zeggen dat de Fold 3 er met name is voor high-end gebruikers en dat de Flip 3 toch meer is gericht op iedereen die wel met een bijzondere gadget over straat wil lopen, maar er liefst niet al zijn vakantiegeld aan uitgeeft,

Z Fold 3

De S Pen, die al jaren erg populair is op de Note-serie, maakt zijn foldable debuut op de Z Fold3. Dat is goed nieuws voor multitaskers. Zo maak je op het grote hoofdscherm aantekeningen tijdens een videocall of vink je je checklist af terwijl je e-mails doorneemt. Er komen twee opties beschikbaar: S Pen Fold Edition en S Pen Pro12. Beide zijn uitgerust met een punt die zich terugtrekt bij teveel druk. Op die manier hoef je niet bang te zijn om het scherm te beschadigen.

MobileMobile

De Z Fold3 is verder voorzien van een verbeterde Flex mode. Ook dit zorgt ervoor dat je meer tegelijkertijd kunt doen, zoals een videocall op het bovenste scherm terwijl je je aantekeningen bekijkt op het onderste scherm. En dankzij de verbeterde Multi-Active Window13 kun je nóg makkelijker multitasken op het grote scherm. Ook App Pair is verbeterd. Zo maak je shortcuts naar je favoriete apps, zodat je die later op dezelfde manier kunt openen. Met de nieuwe Taskbar14 switch je tussen apps zonder dat je terug hoeft naar het startscherm.

Z Flip 3

De Z Flip 3 is geschikt voor je dagelijkse smartphone acties. Van appen tot stappen tellen en van YouTube kijken tot het weerbericht checken. Dankzij Flex Mode Panel kun je je apps makkelijk gebruiken. Is je device bijvoorbeeld deels gevouwen, dan zorgt de functie ervoor dat de video vanzelf naar de bovenste helft van het scherm verplaatst, terwijl de bedienknoppen, zoals helderheid en volume, naar de onderste helft verschuiven.

Qua fotografie- en videostanden kun je bijvoorbeeld denken aan Flex mode handsfree waarmee je selfies kunt maken. Voor een snelle foto – of zelfs video – hoef je je device niet te openen: door te dubbelklikken op de aan/uit toets schiet je direct vanaf de Cover Screen al raak met de Quick Shot-functie.

Prijzen

Samsung’s opvouwbare telefoons hebben een flink prijsverschil: de Galaxy Z Fold3 is verkrijgbaar vanaf € 1.799,- en de Galaxy Z Flip3 vanaf € 1.049,-. Vanaf 11 augustus kun je een pre-order plaatsen voor de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3, op 27 augustus komen ze uit. Bij een pre-order en de aanschaf van een toestel zijn leuke extra’s inbegrepen. Informeer daar dus even naar voor je ‘m aanschaft!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.