Samsung Food: nieuwe persoonlijke assistent in de keuken

Je hebt het druk. Je hebt een baan, een gezin en een heleboel andere verplichtingen. Soms is er gewoon geen tijd om te koken of heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar heb je wel zin in iets lekkers. Om hierbij te helpen heeft Samsung onlangs een nieuwe app gelanceerd. In dit artikel vertellen we je alles over de Samsung Food-app, en hoe deze je leven in de keuken een stuk makkelijker kan maken.

Samsung heeft al een app om apparaten te verbinden, maar die is niet zo goed toegespitst op eten. De al bestaande SmartThings-app biedt een overzicht van alle apparaten in huis en maakt het mogelijk om deze te bedienen met een enkele handeling. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld de lampen in huis aan- en uitschakelen, de temperatuur in huis aanpassen of de deuren openen en sluiten.

Samsung Food

Maar nu komt Samsung met nieuwe app: Samsung Food. Dit is een soort persoonlijke assistent voor eten en is AI-gestuurd. Je kunt nieuwe gerechten ontdekken, maaltijdplannen maken en ingrediënten online bestellen. Daarnaast kun je keukenapparatuur bedienen die is aangesloten op je smarthome. De app maakt gebruik van de voedseldatabase van Whisk, een app die Samsung een paar jaar geleden heeft overgenomen.

In de Samsung Food app kun je recepten opslaan. De ingrediënten worden dan toegevoegd aan een boodschappenlijst in de app. Ook is het mogelijk het recept aan te passen. Als je bijvoorbeeld een vleesgerecht kiest, maar vegetariër bent, vervangt de app de vleesingrediënten voor vegetarische alternatieven. Handig, dat scheelt je weer zelf ploeteren met hoeveelheden en goede alternatieven. Andere aanpassingen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld om een recept voedzamer te maken met meer eiwitten of koolhydraten.

De app stelt maaltijdplannen voor op basis van je opgeslagen gegevens. Als je de bijbehorende apparaten hebt aangesloten, kan Samsung Food de recepten direct naar andere apparaten sturen, bijvoorbeeld om de oven voor te verwarmen en een timer te zetten. Weer een andere app, de Samsung Health app kan ook worden verbonden. 

Vision AI

In 2024 wil Samsung “Vision AI” introduceren in de Samsung Food-app, zodat de app voedingsmiddelen kan herkennen via de camera van de telefoon en de voedingswaarden kan weergeven. Ik ben erg benieuwd naar hoe accuraat deze gegevens zullen worden.

De Samsung Food-app is een veelbelovende nieuwe app die het koken makkelijker en leuker kan maken. De app biedt een breed scala aan functies, waaronder het zoeken naar recepten, het maken van maaltijdplannen en het bedienen van keukenapparatuur.

De app is nog volop in ontwikkeling, maar het heeft al veel potentieel. De introductie van Vision AI in 2024 kan de app nog verder verbeteren door het koken nog persoonlijker en efficiënter te maken.

Ben jij iemand die het druk heeft en geen tijd heeft om te koken? Of ben je gewoon op zoek naar een manier om je kookervaring te verbeteren? Dan is de Samsung Food-app misschien wel iets voor jou. Wij gaan er in ieder geval binnenkort mee aan de slag.

De app is verkrijgbaar op zowel Android als iOS.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.