Wordt de Samsung Galaxy Fit jouw nieuwe fitnessvriend

Wordt de Samsung Galaxy Fit jouw nieuwe fitnessvriend?

Het dragen van een fitness tracker kan handige data opleveren, maar doet soms afbreuk aan je outfit. Draag je een keer een zakelijke kantooroutfit, hangt er zo’n knalrood apparaat om je pols. De Samsung Galaxy Fit is een elegante, subtiele verschijning waarmee je gerust op kantoor kunt verschijnen. Voordeel? Het kost je nog geen 90 euro. Maar doet ‘ie het verder een beetje goed?

Design

Het is zeker geen lelijk ding, die Samsung Galaxy Fit. De fitness tracker heeft een kleurrijk AMOLED scherm. Ik testte de witte versie, die ook zilverkleurige elementen heeft. Het is een subtiele fitness tracker die niet direct in het oog springt, maar wel sierlijk en elegant is. Je kiest eenvoudig een achtergrond naar keuze, waarbij de gegevens worden weergegeven die jij belangrijk vindt.

Het bandje is dun, maar is vrij lastig om om te doen. Het bandje schuif je in en uit een gesp, waardoor het uiteinde uiteindelijk onder de band wordt gedragen. Dat is wel een stevige constructie, maar het vergt wat oefening.

MobileMobile

Installatie

Het installeren van de fitness tracker kost wat werk wanneer je geen Samsung telefoon hebt. Met een OnePlus moest ik eerst drie apps installeren, waaronder Galaxy Wear en Samsung Health. Niet erg ingewikkeld, wel vrij onhandig. Dat hadden we toch liever anders gezien, want, liever lui dan moe? Ben je hier doorheen, dan begint het leuke gedeelte. Je kiest de widgets op je fitness tracker die jij graag wil. Kies bijvoorbeeld voor een widget die je slaap trackt, die het weer weergeeft, of eentje waarmee je muziek kan beheren. Eenmaal gekozen, wissel je ze snel weer om als dat nodig is.

Gebruik

De Samsung Galaxy Fit is eenvoudig in gebruik. Je stappen worden accuraat gemeten en ook je hartslag. De fitness tracker herkent automatisch zes activiteiten, bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Ga je een andere activiteit doen, dan kan je die handmatig kiezen. Gelet op het kleine schermpje kan dat wel lastig zijn. Dat schermpje vond ik dan ook niet heel praktisch voor het lezen van mijn berichten of het beantwoorden van telefoontjes. Maar wanneer dat je doel is, kan je misschien ook beter kiezen voor een grote smartwatch. De fitness tracker is snel, en goed naar je eigen voorkeuren in te stellen.

Overig

De batterijduur van de tracker is boven verwachting. De batterij gaat een week mee. Daarnaast is het een leuke toevoeging dat de tracker waterdicht is: je kunt er dus gerust mee zwemmen of vergeten om ‘m af te doen tijdens douchen (ik spreek uit ervaring, hehe). Het enige dat wat mij betreft ontbreekt, is GPS, maar voor deze prijs kan je daar ook weinig over zeggen!

Wordt de Samsung Galaxy Fit jouw nieuwe fitnessvriend
Wordt de Samsung Galaxy Fit jouw nieuwe fitnessvriend?
Pluspunten
Lage prijs
Elegant design
Batterijduur
Minder positief
Lastig omdoen
Moeizame installatie
Geen GPS
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.