De herfst laat zich zien. Dat betekent dat de zomer nu écht voorbij is. Tans fade, but memories stay. In de zomer maak je de mooiste herinneringen. Een vakantie hier, een festival daar. En hoe mooi is het dat je je favo herinnering gewoon thuis aan de muur kunt hangen? Ik heb het natuurlijk over je foto op canvas. 📸

Fotografie is een grote hobby (en trouwens ook mijn werk) en tijdens m’n vakanties schiet ik meer dan 1.000 foto’s en video’s. Als echte TechGirl probeer ik allerlei apps, camera’s en gadgets: ik vind ‘t heerlijk om te experimenteren. Dat vriendlief daar wel eens gek van wordt, is niet zo raar. Zo nu en dan stop ik wat thuisgeprinte foto’s in een lijstje, maar nu heb ik voor TechGirl de eer om de website en service van CanvasCompany te reviewen.

Hoe werkt het?

CanvasCompany is – de naam zegt het al – een website waar je je foto’s op canvas kan laten afdrukken. Het werkt best simpel. In vijf stappen heb je je foto op het door jou gekozen formaat.

  1. Blader door je pc (in mijn geval Macbook) naar je foto en selecteer deze.
  2. Personaliseer je foto. Wil je ‘m liggend of staand? Met of zonder kleureffecten (zwart/wit en sepia)? Welke framedikte? En heel belangrijk: in welk formaat wil je ‘m? De prijs verandert mee met je gekozen opties. Bonuspuntje: je kan ook je eigen formaat meegeven.
  3. Extra opties. Wil je je canvas ophangen? Dan moet je er nog een ophangsysteem bij kopen. De prijs varieert, afhankelijk van je gekozen formaat. Voor een flinke jongen betaal je zo’n 5 euro. Hier kan je ook nog aangeven of je je foto als popart wil. Die optie had ik trouwens een ronde eerder verwacht.
  4. Controle. Klopt alles wat je hebt ingevoerd? Formaat, gekozen foto, eventuele extra opties… Hier doe je de final check.
  5. En door! Je canvas is on point, dus hier zet je ‘m in je winkelwagen.

Ik heb voor mijn bestelling gekozen voor twee kleinere canvasdoeken gekozen, dus ik ging – heel gemakkelijk – van stap 5 weer door naar stap 1. Ze hebben trouwens nog meer opties voor foto’s canvas, waaronder collages, panorama en meerluik.

Smartphone foto’s op canvas

Trouwens, de foto’s die ik heb gekozen zijn afkomstig van mijn smartphone (Samsung Galaxy S6). Tegenwoordig hebben alle telefoontjes zo’n goede camera dat dit voor de kwaliteit van een foto op canvas niks meer uitmaakt. Dat is erg fijn, want je bent hiermee niet meer afhankelijk van ‘luxe’ camera’s. Bonustip: als je twijfelt over de kwaliteit van je foto, dan kan je ook nog een fotocontrole (à 2 euro) kopen. Dat vink je dan aan in je bestelproces.

Goed, de bestelling op CanvasCompany is geplaatst en nu is het wachten op het resultaat. Ondertussen blijf ik nog even 1 miljoen foto’s per dag maken. Iets met hobby. 📸

Review: Smartphone foto's op canvas
Gebruikersgemak website7
Extra opties in bestelproces7.5
Assortiment8
7.5Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.