Samsung x Atelje

Review: Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn echte blikvangers met Ateljé

Oordopjes… Er zijn er zoveel op de markt dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Voor veel mensen die een Samsung-smartphone hebben is het makkelijk om te denken: gewoon de Samsung-oordopjes erbij. Zijn Samsung Galaxy Buds 2 Pro echter wel de moeite waard, ook als je geen Samsung-telefoon gebruikt?

De Galaxy Buds 2 Pro (opvolger van de Galaxy Buds 2 die Hilde reviewde) zien er leuk uit: ze zijn er namelijk in verschillende kleuren en wij kregen de lila-kleurige variant. Dat staat meteen een stuk leuker dan altijd maar weer die zwarte oordopjes. Natuurlijk geldt niet voor alle vrouwen dat die zich aangetrokken voelen tot pastelkleuren, roze, paars en babyblauw, maar ik ben dus precies wel zo’n vrouw. Zeker in een wereld waarin we bijna alleen maar witte en zwarte oordopjes zien is zo’n paars exemplaar een verademing.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

De oordopjes zijn bovendien wat normaler gevormd dan menig ander oordopje, waardoor ze lekker plat in je oor zitten en je geen gekke tandenborstelstokjes hebt waarachter lang haar, mondkapjes en sjaals blijven haken. Gewoon een oordopje voor in je oor – en nog in een leuk kleurtje ook. Helemaal goed. Maar we willen natuurlijk meer van een oordopje: we willen dat de audio-ervaring fantastisch is.

Het blijkt dat Samsung Galaxy Buds 2 Pro niet toevallig die naam dragen;. Het geluid klinkt professioneel. Precies genoeg bass, niet schel en goed in balans. Of ik naar een ballad luister of naar hardere hiphop-beats: deze oordopjes stellen niet teleur. Wat daarbij helpt is dat er actieve ruisonderdrukking aanwezig is. Je hoort er echt nog wel iets doorheen, maar alle bijgeluiden zijn verdwenen en dat zorgt dat je je beter kunt concentreren. Ook hoef je je muziek wat minder hard te zetten, omdat het geluid zonder al die bijgeluiden veel beter naar voren komt.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Oordopjes van Samsung

Dat alles mag ook wel, want dit zijn geen goedkope oordopjes. Dit zijn oordopjes die meer dan 200 euro kosten (!) (229 euro om precies te zijn) en dat is een flink bedrag. Ben je echt iemand die zweert bij podcasts, veelvuldig belt en graag een zeer goede muziekervaring heeft, dan zijn deze oordopjes zeker aanraders. Ze zitten erg lekker. Ze zijn licht en ik heb geen moment gedacht: even die oordopjes uit mijn oren. Dat is best knap, want na anderhalf uur heb ik dat bij de meeste andere oordopjes wel. Terwijl ze toch erg stevig in het oor geklemd zijn. Je kunt dat ook testen, want de Samsung Wearable-app (wat ik trouwens een vrij verwarrende naam vind) bevat een pasvormtest voor je oortjes. Zo weet je dat ze stevig zitten, maar ook dat niet iedereen kan meeluisteren met je gesprek.

Hoewel de case prima in orde is en zorgt dat de batterijduur van de oordopjes kan worden verlengd met 29 uur (waar ze het zonder case 5 uur volhouden), heeft Samsung ook iets anders in petto. Het is een samenwerking gestart met Ateljé, een Nederlandse designer van cases voor laptops en -tot op heden- iPhones. Nu zijn daar echter ook Samsung-toestellen bijgekomen en is er een speciale case voor oordopjes. Die is super: een geweldig kleurverloop van roze naar paars, maar hij heeft wel een wat onlogische plek voor het ‘sieraad’ (zoals je op de foto’s kunt zien). Wel ziet het erg leuk uit: ik word oprecht elke keer blij dat ik de case weer uit mijn tas vis. Het materiaal voelt ook fijn aan. Er is uitsparing gemaakt voor de oplader, zodat je de case van de case er nooit meer af hoeft te halen.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro Ateljé oordopje

Ateljé

Heel tof: deze oordopjes zijn iets waarvan ik een glimlach op mijn gezicht krijg. Wel hebben ze hier en daar wat mankementen. Ik vind ze bijvoorbeeld niet heel makkelijk qua bediening: je kunt er wel iets mee doen om bijvoorbeeld het volgende nummer te laten afspelen, maar je moet soms echt even zoeken hoe je dat doet (tip: de Samsung Wearable-app kan je daarbij helpen). Bovendien is de kans groot dat je de bediening aanraakt wanneer je het oordopje even wat vaster wil drukken in je oor wanneer je bijvoorbeeld aan het sport bent. Ook vind ik het jammer dat de oordopjes wel pauzeren als je ze uit je oor peutert, maar niet weer gaan spelen als je ze er weer in plopt.

Atelje x Samsung

Op een Samsung-toestel schijnen deze oordopjes extra’s te hebben, zoals kunnen luisteren naar 24-bitgeluid en kunnen verbinden met verschillende apparaten tegelijk. Maar ik moet zeggen dat dit geen dingen zijn die ik heb gemist. Ik gebruik deze oordopjes ook heel makkelijk met mijn OnePlus-telefoon en heb er al heel wat uren met plezier naar geluisterd. En dat Ateljé-hoesje is ook zeker de moeite waard, al kost dat ook wat: 25 euro voor het hoesje en nog eens 24 euro voor het kettinkje. Maar je vindt je oordopjes dan wel meteen wanneer je ze in je tas zoekt. 

Samsung Galaxy Buds 2 Pro Ateljé

Conclusie

Als je op zoek bent naar premium oordopjes dan zijn deze Samsung Galaxy Buds 2 Pro het overwegen waard. Zeker als je ook houdt van een tof design, dan zal je met deze paarse eyecatchers waarschijnlijk erg tevreden zijn. De geluidservaring is erg goed, de ruisonderdrukking doet goed mee en het draagcomfort van deze oordopjes maken ze echte musthaves waar je de komende jaren mee vooruit kunt. Ook zonder Samsung-smartphone.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro Atelje
Samsung x Atelje
Pluspunten
Tof design met opvallende kleur
Lichte oordopjes met veel draagcomfort
Goed geluid
Coole samenwerking met Ateljé
Minder positief
Erg prijzig
Ateljé-hoesje heeft ketting aan de verkeerde kant
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.