Review: Samsung Galaxy Buds 2 – Goede muziek, maar vervelend ontwerp

De Galaxy Buds 2 zijn Samsungs kleinste en lichtste oortjes tot nu toe. Dat beloofde veel goeds, vond TechGirl Hilde. Ze was dan ook erg enthousiast om ze uit te proberen. In deze review lees je wat ze van de oortjes vond.

De Galaxy Buds 2 zijn de opvolger van de Galaxy Buds uit 2019. In tegenstelling tot de Buds 2, had het eerste model nog geen Active Noice Cancelling functie. Ook is het geluid verbeterd en zit er een nieuwere versie van Bluetooth op.

Qua kleuren zijn de oortjes uniek. Je kunt ze niet alleen in het grijs en wit krijgen, maar ook in olijf en lavendel. Zoals op de foto hierboven te zien, mocht ik de lavendel kleur uitkiezen. En ook al zeggen we altijd bij TechGirl dat gadgets niet per se roze hoeven te zijn, het is wel leuk als producten in meerdere kleuren dan de standaard kleuren beschikbaar zijn.

Hoe bevielen de oortjes?

Ondanks dat het natuurlijk Samsung oortjes zijn, had ik verwacht dat de oortjes met elke smartphone gebruikt konden worden. Toen ik ze voor het eerst gebruikte met mijn iPhone, was ik dus behoorlijk verbaasd dat ik naast de muziek pauzeren verder geen enkele functionaliteit kon gebruiken. Na me wat inlezen, bleek dat je wel meer functionaliteiten kan activeren via de Galaxy Wearables app, maar je raadt het al: die is niet te downloaden voor iOS.

Gelukkig heeft mijn vriend wel een Android telefoon en heb ik toen de app daarop kunnen downloaden. In de app kon ik vervolgens kiezen welke functies ik aan wilde zetten en hoe ik wilde dat ik ze kon inschakelen. Zo kan je zelf kiezen met welke tikbewegingen je muziek pauzeert, het volgend nummer afspeelt, ANC aanzet etc. In de app kan je ook software updates downloaden naar je oortjes zodat ze up-to-date blijven. Daarnaast is het ook mogelijk om te checken of je de juiste maat dopjes hebt gekozen voor op je oortjes.

Pasvorm en gewicht

Samsung promoot hun Galaxy Buds 2 met dat ze hun kleinste en lichtste oortjes zijn tot nu toe. Extreem klein zijn ze niet, maar het is een erg mooi formaat. Ook staan ze galant door hun grootte, want je ziet alleen een bolletje in je oor zitten en verder geen rare uitsteeksels.

Over hun gewicht is niks gelogen en dat is gelijk ook een beetje een probleem. Ze glijden namelijk best makkelijk uit (ondanks dat de app zei dat ik de juiste maat dopjes droeg), ook omdat ze zo glad zijn. Wanneer je ze dan weer terug wil duwen in je oor, raak je het oortje op de plek van de besturing aan. Daardoor pauzeer je dus de muziek telkens (of een andere functie, afhankelijk van je instellingen in de app) als je het oortje goed in je oor wil doen. Dit ging mij op den duur ontzettend irriteren.

Geluid

Het geluid van de Galaxy Buds 2 is erg goed. In de app kan je de instellingen ook nog naar wens aanpassen en daarmee verrasten de oortjes me wel. Ook de ANC optie is goed. Wat wel vervelend is, is dat er niet gezegd wordt naar welke stand je gaat als je van ANC-stand verwisselt. Dan hoor je alleen per stand verschillende geluidjes, terwijl andere oortjes vaak dingen zeggen als “ANC”, “Ambient” of “Off”. De Galaxy Buds 2 heeft deze verschillende standen ook, alleen zijn ze niet duidelijk gekenmerkt.

Zijn de Galaxy Buds 2 aan te raden?

Op dit moment zijn de oortjes via de Samsung website te koop voor 104 euro. Dat is op zich een redelijke prijs voor draadloze oortjes met ANC, goed geluid en zo’n uitgebreide app. Echter is pasvorm dus niet helemaal top en vond ik dat na een tijdje behoorlijk vervelend. Ook zijn ze dus alleen aan te raden als je een Android smartphone hebt. Anders heb je er niet bijzonder veel aan.

Review: Samsung Galaxy Buds 2 – Goede muziek, maar vervelend ontwerp
Pluspunten
Fijn geluid
Goede app met veel functies
Beschikbaar in leuke kleuren
Minder positief
Matige besturing
Vervelende pasvorm
Alleen beschikbaar voor Android
6.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.