Google heeft sinds kort zijn Google Pixel telefoon naar Nederland gebracht. Daarbij kan een set mooie oordopjes natuurlijk niet ontbreken. Dan heb ik het over de Pixel Buds Pro. De oordopjes zijn te gebruiken in combinatie met elk soort telefoon. In dit artikel beschrijft TechGirl Suzanne haar bevindingen over de Pixel Buds Pro, na deze eerst uitvoerig voor jullie getest te hebben.
Uiterlijk en prijs van de Pixel Buds Pro
De Pixel Buds Pro zijn verkrijgbaar in twee kleuren: Charcoal (zwart) en Fog (een soort grijsachtig wit). Zelf heb ik de Charcoal variant. Je kan ze kopen via de Google Store en ze kosten €219. In andere landen zijn er ook andere kleuren beschikbaar, namelijk Lemongrass en Coral. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat deze niet in Nederland verkocht worden: een vrolijk kleurtje is toch wat leuker dan simpel zwart of grijs.
De case van de oordopjes is niet al te groot en ligt makkelijk in de hand. De kleur van het doosje is mat wit, wat ik persoonlijk chiquer vindt dan glimmend wit. Op het doosje zit een lichtje, dat licht geeft als je de case opent. Wit betekent dat de oordopjes volledig zijn opgeladen, rood betekent dat ze dit niet zijn en worden opgeladen.
Omdat er geen ‘stokjes’ aan de oordopjes zitten, was het voor mij aan het begin een beetje puzzelen om de oordopjes goed in het doosje te krijgen. Inmiddels heb ik dit een aantal keer gedaan en heb ik door hoe ik ze in een keer goed in het doosje krijgt, maar aan het begin voelde dit niet logisch.
Gebruiksgemak van de Pixel Buds Pro
Pasvorm
Het zijn in-ear oordopjes en er zitten verschillende maten ‘kussentjes’ bij (S, M & L), zodat ze eigenlijk bij bijna iedereen wel passen. Wat ik wel prettig vind is dat er geen ‘stokjes’ aan de oordopjes zitten, waardoor je ze ook in combinatie met wat grotere oorbellen kunt dragen. Oordopjes waar wel ‘stokjes’ aan zitten tikken bij mij nog wel eens tegen de oorbellen aan als ik bijvoorbeeld aan het lopen ben, wat storend kan zijn. Dat is bij de Pixel Buds Pro dus niet het geval.
Verbinden van de oordopjes
Het verbinden van deze oordopjes gaat echt super makkelijk. Als je bent ingelogd op je Google account, herkent je mobiel de oordopjes direct. Je krijgt een melding in je scherm dat de oordopjes gedetecteerd zijn zodra je het doosje van de oordopjes opent, zelfs als je bluetooth nog niet aan staat. Zelf heb ik nog niet eerder oordopjes gehad waarbij het verbinden zó gemakkelijk gaat. Een pluspunt dus!
Bedienen van de muziek
Er is veel mogelijk qua bediening van de muziek zonder je telefoon er bij te hoeven pakken. Zo kan je door éen keer op een van de oordopjes te tikken je muziek pauzeren of hervatten. Door dubbel op een oordopje te tikken speel je het volgende nummer af, en bij drie keer tikken het vorige nummer. Door je vinger naar voren te ‘swipen’ op een van de oordopjes verhoog je volume. Naar achteren ‘swipen’ doe je om het volume te verlagen. Als je op de oordopjes tikt en even vasthoudt, zet je actieve ruis onderdrukking aan of uit.
Batterijduur Pixel Buds Pro
Google claimt dat de oordopjes een batterijduur tot 5 uur voor luistertijd hebben, en een batterijduur tot 2,5 uur voor gesprekstijd. Met een opgeladen case kan je de oordopjes natuurlijk weer opladen, en gaan ze tot respectievelijk 24 en 12 uur mee. In de praktijk redden ze dit makkelijk en vind ik dit een prima batterijduur. Na een kwartiertje opladen zijn de Pixel Buds Pro namelijk alweer deels opgeladen en kan je weer tot 3 uur muziek luisteren.
Geluidskwaliteit
Om eerlijk te zijn lag mijn verwachting al wel hoog, vanwege de redelijk hoge prijs van de oordopjes, maar ik ben zeker niet teleurgesteld. Het geluid klinkt erg vol en duidelijk. Ook is het geluid van de bass duidelijk, maar niet op een overdreven manier aanwezig. Dit vind ik persoonlijk ook erg mooi. In de Pixel Buds app kan je zelf ook nog aanpassingen doen aan het geluid, om het zo helemaal aan jouw smaak aangepast te krijgen.
Google heeft twee type oordopjes uitgebracht, de Pixel Buds Pro, en de Google Pixel Buds A (de budget variant).