Met de Tour de France nog vers in je geheugen heb je wellicht zin om op de fiets te springen. En anno 2016 heb je uiteraard ruim de keus uit diverse fietscomputers. Wij testten de Mio Cyclo 505!

Let’s go

Direct op de fiets springen en ermee wegrijden, lukt nog niet. Opladen en monteren op de fiets. Om de volledige functionaliteit te gebruiken download je twee programma’s en moet je je registreren (om kaarten te synchroniseren van pc naar Cyclo). Maar je kunt deze laatste stap ook overslaan en na het opladen beginnen met navigeren.

Onderweg

Eenmaal ingesteld kun je van start. De Cyclo geeft je gedetailleerde en goed leesbare kaarten. De computer is verdeeld in een makkelijk menu; ‘dashboard’, ‘navigeren’, ‘geschiedenis’, ‘verrassing’, ‘work out’ en ‘instellingen’. Via je dashboard lees je actuele gegevens; hoe hard, hoeveel calorieën etc. Navigeren werkt hetzelfde als met TomTom. Geef je bestemming in en Cyclo berekent de beste fietsweg. ‘Geschiedenis’ spreekt voor zich, maar ‘verassing’ is een leuke toevoeging. Met deze optie genereert Cyclo 3 routes voor je op basis van de ingegeven gewenste tijd of aantal kilometers. Je kunt ook een lus rijden langs punten die je leuk vindt. Leuk als je verveeld of stiekem Pokémons gaat vangen;). Via ‘work out’ kun je trainen voor bijvoorbeeld een wedstrijd. Hiervoor zijn wel wat extra’s nodig (zie uitbreidingen).

Je kunt vanachter de pc je route verzinnen en die vervolgens via wifi of USB naar je Cyclo sturen.

Mio Techgirl

Batterijduur

Als je de volledige functionaliteit gebruikt, gaat dit computertje 8 uur mee. Niet lang in onze ogen! Betekent dus regelmatig opladen en geen Europese fietstour ermee maken. Onder ‘normale’ omstandigheden kan dit tot 12 uur gerekt worden.

Uitbreidingen

Ben je fanatiek fietser en is je fietstijd belangrijk? Dan moet je uitbreiden met een snelheids-setje (40 euro via Mio). Standaard meet de Cyclo namelijk de afstand op basis van de omtrek van je wiel, maar heb je nauwkeurige statistieken nodig; dan plaats je met het snelheidssetje een sensor aan je spaken.

Waarschijnlijk wil je in dat geval ook je hartslag meten, ook hiervoor moet je extra’s toevoegen. Een hartslagmeter (47,99 euro via Mio) koppel je vervolgens aan de Cyclo.

Kosten

Je koopt de Mio Cyclo voor 395 euro bij Bol.com.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.