kobo aura h2o

Review Kobo Aura H2O – functies, batterij en prijs nader bekeken

In dit artikel beschrijven we de functies, batterij en prijs van de Kobo Aura H2O. Dit is het vervolg op het ‘Design en Gebruiksvriendelijkheid’ van deze e-reader voor vakantie.

Functies

De Kobo Aura H2O heeft meer functies dan je in eerste instantie denkt. Zo kun je op vele manieren door de shop zoeken. Jouw boeken en verzamelingen zijn bij elkaar gebundeld, wat overzicht geeft. In ‘Activiteit’ zie je jouw leesstatistieken: hoeveel je al hebt gelezen, hoeveel uren nog te gaan en hoeveel procent van de door jou gekochte boeken is uitgelezen. Ook is er een tabblad met ‘Prijzen’ waarin je badges kunt winnen voor mijlpalen. Voor het lezen van 10 boeken bijvoorbeeld. En nog veel meer.

Speel met:

  • De energiebesparende modus
  • De helderheid van het scherm
  • De inhoudsopgave van het boek
  • Instellingen voor pagina bediening
  • Statistieken
  • En zoek woorden op qua betekenis
  • Of voeg notities toe, bijvoorbeeld als je een DIY boek leest

Het zit ‘m in de details. Elke keer ontdek ik weer een nieuwe functie en krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Zo leuk!

Batterij

Over de batterij ben ik tevreden; je hoeft de Aura H2O niet elke de dag op te laden, zoals bij een smartphone vaak het geval is. Bij matig gebruik kan hij ongeveer 2 tot 3 weekjes mee. Lees je voornamelijk in de volle zon? Hou er dan rekening mee dat je de e-reader na zo’n 4 dagen weer moet opladen. Net zoals zoveel devices gaan de accuprestaties achteruit als er veel zon (lees: warmte) op het apparaat schijnt.

Prijs

Alhoewel ik niet echt vergelijkingsmateriaal van andere e-readers heb, vind ik de prijs van bijna 180 euro toch wel fors te noemen. Dat staat gelijk aan 7 tot 9 fysieke boeken van zo’n 20 tot 25 euro. Aan de andere kant heb ik inmiddels wel het idee dat digitale boeken wat goedkoper zijn. Dus de prijs zou je er uiteindelijk wel een keer uit hebben.

Conclusie

Het blijft een beetje wikken en wegen, want hoe lang gaat zo’n e-reader nou eigenlijk mee? Bij de aankoop moet je het niet laten afhangen van de prijs, maar kijken of je de extra functies van toegevoegde waarde vindt. Voor mij persoonlijk zijn die wel interessant, getuige de kopjes ‘Design en Gebruiksvriendelijkheid’ hierboven. Ook het shoppen vanuit je luie stoel kan een aankoopargument zijn. En dat ie ultralicht is, dat is natuurlijk super handig voor in je reiskoffer. Het is maar net wat je wilt. Aan jou de keuze!

MobileMobile

Lees nog even wat ik van het design vind

Design
9
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Batterij
7.5
Prijs
6
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.