Review: KEF Mu3 draadloze hoofdtelefoon – écht lang luisterplezier

Audiomerk KEF ken je wellicht van de modieuze luidsprekers, maar sinds kort hebben ze ook een hoofdtelefoon in hun collectie. De KEF Mu3 heeft niet alleen veel verschillende functies, hij is ook nog eens ontworpen door designer Ross Lovegrove. TechGirl Hilde probeerde hem uit en vertelt je er alles over.

Pasvorm

Bij de KEF Mu3 worden vier verschillende maten oordopjes geleverd. Bij het openen zag ik dat één van die maten al om de oordopjes zat en uit enthousiasme heb ik ze toen direct in gedaan en ben ik gaan wandelen. Dat bleek een slecht idee, want ze vielen om de paar meter uit. Bij terugkomst heb ik even de tijd genomen om te kijken welke maat het beste zat en nadat ik die om de oortjes had gedaan, zaten ze echt perfect! Welke beweging ik ook maak (ook al is het een handstand), ze blijven zitten.

Bediening van KEF Mu3 erg makkelijk

Op elk van de twee hoofdtelefoons zit een knop, waarmee je acties kan uitvoeren. De controle over je muziek is hiermee erg volledig. Bij andere earphones mis ik bijvoorbeeld dat je muziek harder of zachter kan zetten zonder je telefoon er bij te moeten pakken. Of dat je niet naar het vorige nummer kan. Bij de KEF Mu3 is dat allemaal geen probleem.

Ook kan je met de knoppen de active noise cancelling activeren. Er zijn 3 standen mogelijk: ANC, Ambient en Off. Met ANC wordt alle ruis onderdrukt en hoor je dus echt alleen je muziek. Schakel je de Ambient stand in, dan hoor je daarnaast ook nog je omgevingsgeluid, waardoor je bijvoorbeeld zonder zorgen op de fiets je hoofdtelefoon in kan hebben. Met de Off stand staan zowel ANC als Ambient uit, wat resulteert in alsnog een erg goed muziek geluid.

Lange batterijduur

Ik heb de hoofdtelefoon nu zo’n 3 weken uitgeprobeerd en het is echt verbluffend hoelang de batterij mee gaat zonder opgeladen te moeten worden. Ik gebruik de KEF Mu3 namelijk bijna dagelijks en dan ook best veel. Van college luisteren, tot muziek luisteren op de fiets of tijdens het wandelen. En toch heb ik hem nog maar 2 keer hoeven op te laden. KEF garandeert ook tot 24 uur luisterplezier, maar dat halen ze ook zeker.

Niet alleen leuk als cadeau…

Misschien heb je de KEF Mu3 al eerder langs zien komen op onze website, hij werd namelijk ook genoemd in onze tips voor Moederdag-cadeautjes. Maar dit is niet alleen een leuk cadeautje voor je moeder, ik denk dat je er zelf ook erg blij van wordt. Met 230 euro is de hoofdtelefoon wellicht wel aan de dure kant, maar als je het vergelijkt met andere modellen van andere merken dan krijg je ook wel een hoge kwaliteit voor dat geld. Wat mij betreft is het het dus zeker waard!

Review: KEF Mu3 draadloze hoofdtelefoon – écht lang luisterplezier
Pluspunten
Pasvorm
Gaat super lang mee (24+ uur)
Alle functies zijn te bedienen met de knopjes
Active Noise Cancelling
Mooi design
Minder positief
Hoge prijs, maar is het geld wel waard!
9.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.