KEF M100 Headphones
KEF M100 Headphones

To buy or not to buy: KEF M100 in-ear headphones

Het is niet vaak dat ik een review schrijf en echt tegelijkertijd het product gebruik dat ik review. Maar dit is zo’n uitzonderlijk geval. Op het moment dat ik deze review typ, luister ik namelijk met de KEF M100 in-ear headphones naar een speellijst op SoundCloud. Kijk, dat is nog eens multitasken!

KEF speakersystemen
Het merk KEF staat bekend om zijn speakersystemen van hoge kwaliteit. De M-serie van KEF bestaat echter uit enkel en alleen headphones. Een vreemde eend naast alle KEF luidsprekers dus! Maar goed, headphones zijn in principe gewoon kleine speakers, dus heel vreemd is de productie van een headphone-lijn dan ook weer niet. De vraag is alleen of KEF de kwaliteit van de high-end luidsprekers weet te vertalen naar de headphones. Het antwoord lees je uiteraard in deze review.

What’s in the box?
De KEF M100 in-ear headphones zijn speciaal gemaakt voor iPod, iPhone en iPad. Op dit moment zijn ze echter in mijn Macbook ingeplugd; ook samen met dit Apple product werken de headphones prima. Bij aanschaf van de KEF M100 vind je in de doos naast de in-ear headphones ook nog twee extra setje eartips (small en large), een in-flight adaptor en een klein rond opbergtasje voor je headphones. Het verwisselen van de eartips was overigens best een lastig karwei. Nadat ik had geconstateerd dat de eartips met het formaat small toch net even wat comfortabeler zaten, heb ik er welgeteld een half uur over gedaan om ze te vervangen. Nu weet ik van mezelf dat ik soms best onhandig kan zijn, maar in dit geval leek één van de rubberen eartips niet helemaal te passen. Niet bepaald een goede start.

Kraakhelder geluid
Het geluid van de KEF Headphones heeft mij echter gelijk al het gestuntel met de eartips doen vergeten. Over het algemeen gebruik ik voor mijn iPhone, iPod en Macbook de standaard meegeleverde oordopjes. Ik schrok dus even toen ik het verschil hoorde met de KEF headphones. Het geluid is namelijk kraakhelder! De muziek op mijn iPod heeft nog nooit zo goed geklonken en ik geniet weer met volle teugen van mijn speellijsten.

De headphones beschikken over een inline microfoon met volumeknoppen. Ook de werking hiervan moet dus even getest worden. Ik besluit een telefoongesprek via mijn iPhone en later een Skype-gesprek via mijn Macbook te voeren. In beide gevallen was ik volgens mijn gesprekspartners duidelijk hoorbaar. Daarnaast lijkt het erop dat de KEF headphones het geluid dat mijn gesprekspartners produceren duidelijk weten te filteren. Waar eerst metro- en tramgeluiden aardig overlapten met het stemgeluid van mijn gesprekspartner, hoor ik nu een duidelijk onderscheid. Ook heel handig in groepsgesprekken! De M100 Hi-Fi Headset zorgt dus inderdaad (zoals KEF het zelf omschrijft) voor een merkbaar voller, helderder en gedetailleerder geluidsbeeld.

To buy or not to buy?
De KEF in-ear headphones zijn een verademing wat betreft de geluidskwaliteit. Eenmaal voorzien van het juiste formaat eartips zitten ze ook nog eens ontzettend lekker. Over het uiterlijk van de M1oo valt ook weinig te klagen. De headphones zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Racing Blue, Sunset Orange, Titanium Black en Champagne Gold. Voor deze review is gebruik gemaakt van een headset in Champagne Gold; een kleur die de headset een luxueuze uitstraling geeft. Al met al vallen er weinig slechte dingen te zeggen over de M100. Dat laatste is helaas merkbaar in de prijs die je betaalt voor al deze kwaliteit. De Headset is verkrijgbaar voor zo’n 150,- euro.

Pluspunten:
Kraakhelder geluid
Handig tasje
Filtering van geluid
Minder omdat:
Zeer prijzig
Speciaal voor Apple
Lastig te vervangen eartips
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.