Wake up & workout

Review Fitbit Coach: helpt zeker doelstellingen te halen

Net als iedereen, heb je vast last van de coronakilo’s. Je wil er dus alles aan doen om ‘after-corona’ iedereen versteld te doen staan met een bikinibody. Die worsteling is ook voor TechGirl Laura Jenny weer begonnen, al zegt ze dat ASR Vitaly haar enorm motiveert. En zo ook haar Fitbit Coach. In dit artikel beschrijft ze hoe dit digitale hoogstandje haar corona-kilo’s killen!

Laura Jenny’s verhaal

Ik ben gezegend met een sportschool die online lessen geeft, dus ik heb een paar keer per week twee uur achter elkaar Zumba en bodyshape les. Daarnaast weet mijn ‘BFF’ me te motiveren om, zelfs in de bittere kou, buiten te gaan wandelen. Op zich kom ik dus wel aan wat beweging, maar als mijn BFF druk is en mijn sportschool een dagje geen lessen geeft, wat dan? Het is erg aantrekkelijk om tussen alle deadlines door in bad te springen en onder de zonnebank te gaan, maar eigenlijk moet ik elke dag natuurlijk die 10.000 stappen halen. 

Fitbit Coach

Bovendien krijg ik van al dat wandelen en Zumba niet bepaald de buikspieren die ik wel nodig heb. Vandaar dat ik besloot om in combinatie met mijn nieuwe Fitbit Charge 4 ook maar eens een abonnement te nemen op Fitbit Premium. Je kunt daar ook bijna niet omheen in de Fitbit-app…

Je hebt wel een paar workouts die je gratis kunt doen in de Fitbit-app, maar dat is bijna allemaal ‘premium’. Volgens mij zijn alle workouts wel Engelstalig, maar zelfs als je daar niet goed in bent, dan kun je alsnog zien wat ze doen en dat gewoon nadoen. Ik onthoud ook nog steeds niet wat nou een ‘lunge’ of een ‘crunch’ of een ‘burpee’ is, dus ik moet sowieso alsnog kijken wát ze doen.

Wat erg fijn is aan Fitbit Coach, is dat je heel specifiek voor een bepaald tijdsoefening kunt kiezen. Zo kun je als je ‘effe’ jezelf los wil maken, kiezen voor ‘The Essential 10-Minute Core Workout’, als je vredig in slaap wil vallen, dan kies je voor 45 minuten ‘Sleep Vibes & Rain’ en als je je hartslag even omhoog wilt werken, dan ga je voor ‘Obé Dance with Emily’ voor 28 minuten. Er staat bij elke oefening welke trainingssoort het betreft en zo kun je makkelijk een bepaald lichaamsdeel opknappen. 

Obé Dance

Wat ik wel mis is de vrij voor de hand liggende niveau-informatie. Ik heb geen idee of ik ‘Obé Dance with Emily’ wel kan, als ik nooit dans. Is het moeilijk, kan ik het zo meedoen? Die informatie wordt niet weergegeven in de Fitbit Coach. Ik mis ook leuke muziek. Misschien hoort het bij Obé, maar ik vind het bij Zumba juist heel leuk dat ik dans op nummers van Rihanna, Beyonce, Bad Bunny, Daddy Yankee enzovoort. Hier klinkt het alsof je naar een soort volwassen versie van Baby Shark luistert en dat is toch net even wat minder aansprekend.

Verder niets dan lof over de Fitbit Coach. Je hebt de keuze uit allerlei workouts, meditatievideo’s en meer. Je kunt dus heel goed variëren en iets aanpassen. Is het bijvoorbeeld na 9 uur ‘s avonds, dan heeft het weinig zin om voor iets uit de categorie ‘Outdoor Runs’ te gaan. Dan kun je beter kiezen voor een binnenactiviteit. Hoewel mijn buren het ook wel merken als ik bijvoorbeeld Obé doe, want dat gestapt dreunt wel door. 

Bingo?

 Waar je tot slot ook nog voor kunt kiezen, dan zijn ‘uitdagingen en avonturen’. Ik houd daar altijd wel van, een beetje extra motivatie. Ik vind alleen dat het niet altijd even lekker werkt. Sommige dingen snap ik wel: ‘Valley Loop’ is 35.800 stappen of ‘Vernal Falls’ 15.000 stappen. Dat is wel te halen. Maar ik heb bijvoorbeeld ook de ‘Fit met Bingo’ bingokaart en ik begrijp totaal niet hoe het werkt. Je krijgt een soort Bingo-kaart te zien met allemaal tegels, en je moet ze aantikken als je ze hebt uitgevoerd. Het is mij alleen totaal onduidelijk wat de tegel betekent. Daar moet ik dus nog even aan werken.

Verder mis ik ook wel een klein beetje de integratie tussen Fitbit Charge 4 en Fitbit Coach. Volgens mij is die integratie met Versa beter, want met Charge kun je er eigenlijk niets mee, behalve dan dat hij uiteraard doet wat hij altijd doet, zoals je stappen tellen en opmerken dat je lekker calorieën aan het verbranden bent. Fitbit Premium is tot slot wel wat prijzig: het kost een tientje per maand. Zeker nu we veel binnen zitten en de sportscholen dicht zijn, is een Premium-abonnement best welkom. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.