Preview: de launch van de Asus ROG Phone

Waar de meeste telefoonaanbieders de laatste tijd vooral kopers willen trekken door met de mooiste camera’s en foto-opties te komen, is Asus met heel andere dingen bezig. De ROG Phone (Republic of Gamers) is een telefoon die ook mooie camera’s heeft, maar daar gaat het niet om: het is een gametelefoon.

Sommige nieuwe smartphones hebben het, een soort boostmodus waardoor je telefoon tijdelijk zoveel mogelijk data naar je game stuurt. Zo heeft je spel zo min mogelijk lag (haperingen). Bovendien zijn er opties dat er even geen meldingen door je beeld vliegen, want dat is toch een beetje vervelend als je dat volledige scherm gebruikt om je helemaal in een gamewereld te verplaatsen.

Asus ROG Phone

De Asus ROG Phone heeft die modus ook, maar breidt dat alles wat uit. Er is een soort gamecenter-app op de telefoon voorgeïnstalleerd waarmee je in de gaten kunt houden welke temperatuur je telefoon heeft. Er zit namelijk waterkoeling in het apparaat genaamd GameCool Vapor Chamber. Je kunt er zelfs een aparte koeling voor kopen en die harder of minder hard laten koelen in die gamecenter-app. Het is allemaal erg fancy, maar ook wel nodig: een telefoon wordt heel erg warm als je hem zo intens gebruikt voor gamen.

We waren aanwezig in Utrecht bij het launchevent van de telefoon, waardoor we meteen al die accessoires eens goed konden bekijken. Er is dus die koeling, maar ook een band met knoppen zodat het net een PS Vita lijkt die je in je handen hebt. Er is een soort adapter waar je de telefoon inzet, waaraan je dan een toetsenbord en muis kunt hangen. Dat is wel een opmerkelijke, want ik zou niet heel snel een smartphone gebruiken met een toetsenbord en muis. De tofste accessoire is echter een soort handheld waar je de telefoon inschuift.

Net een gameconsole

Die handheld bevat een extra scherm, dat precies lijkt op de telefoon zelf, waardoor het net is alsof je twee telefoons in een handheld gebruikt. Het is een mooi apparaat, al is het wel moeilijk om hem goed vast te blijven houden. Juist omdat je die telefoon bovenin doet, ligt het zwaartepunt ook daar, waardoor je het apparaatje wel goed moet vastgrijpen. Dat is sowieso verstandig, want het is een mooie telefoon die je niet op de grond wil laten vallen.

Het uiterlijk van de ROG Phone is wel heel stoer met veel zwart, maar het is niet zo overdreven dat je je zou schamen. Het ontwerp houdt bijvoorbeeld wel lekker vast in de hand, omdat het niet alleen maar een gladde achterkant is. Hij heeft dan wel een robuust design met oranjebronzen details, een ruig uitziende achterkant (met ROG-logo dat in allerlei kleuren licht kan geven) en hij ziet er stevig uit, het is wel een telefoon van 899 euro. Daarvoor krijg je wel een scherm van 6 inch en een telefoon met de allernieuwste Snapdragon-chip: 845. Er zit 8 GB werkgeheugen in en tot 256GB opslagruimte. De accu is 4000mAh.

Asphalt

Toen ik op het event even de racegame Asphalt speelde, viel me al op hoe mooi het OLED-scherm de kleuren weergeeft. De ververssnelheid van het beeld is ook erg hoog, waardoor je een heel soepele race-ervaring hebt zonder allemaal haperingen. Het werkt als een zonnetje, al hebben we hem natuurlijk getest op een telefoon die verder niet heel veel dingen open had staan. Toch was het een enorm goede game-ervaring, waardoor ik voor het eerst echt overtuigd ben dat gaming inderdaad nog veel groter kan worden op smartphones. Alleen moet je netwerk ook wel meehelpen natuurlijk.

In Nederland is ROG Phone exclusief verkrijgbaar bij Vodafone. Je kunt hier alleen de telefoon van 8GB RAM met 128GB intern geheugen aanschaffen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.