Het imago van de Segway is niet meer wat het geweest is. Het zit de Segway ook niet mee. Het ding ziet er al sullig uit en dan wordt die ook nog eens gebruikt door politieagenten en wannabe hippe kantooreikels. Ondanks dat stond de Segway vorig jaar nog op mijn Sinterklaas wishlist. Waarom? Ik ben nu eenmaal lui en soms moet je toch van A naar B komen. En met de auto naar de supermarkt om de hoek rijden, nou.. dat gaat ook mij net even te ver. Mijn luie ik is dan ook heel blij met de Oxboard. De iets wat coolere versie van de Segway.

OXBOARD legt de wereld aan je voeten.. 

Wat is het en hoe werkt het?

De Oxboard is een transportmiddel van Nederlandse bodem. Het lijkt op een Segway, maar het heeft geen stuur/standaard. Als de Segway een step is, dan is de Oxboard een skateboard. En zeg nu eerlijk: welke is cooler? De Oxboard is net als de Segway ‘zelfbalancerend’. Ondanks het kleine oppervlakte van het platform met twee wielen blijf je dus makkelijk rechtop staan. Een volledig opgeladen Oxboard kan een afstand van zo’n 15 a 20 kilometer afleggen en is binnen 3 uur weer volledig opgeladen. De ‘ossenplank’ doet zijn naam overigens eer aan. Het ‘plankje’ kan tot zo’n 120 kilo dragen en is dus ook zo sterk als een os.

Wat kost het?

De armere ik is minder blij met de Oxboard. Ik bedoel 799 euro? Ik loop wel. Dit hebbedingetje zal dan ook iets zijn wat ik zelf nooit zal kopen, maar dat wel op mijn wishlist blijft staan. Maar wie weet, misschien legt een (hulp)Sinterklaas de Oxboard ooit nog in mijn Schoen (of hij rijdt er zelf op weg). Wil je weten hoe het rijden op een Oxboard eruit ziet? Bekijk onderstaand filmpje.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.