Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro – de beste Android telefoon van het moment?

Op zoek naar een high-end Android telefoon? Misschien bekijk je dan (on)bewust naar merken als Samsung en Huawei. Zeker geen slechte keuze, maar kijk ook eens wat verder dan je neus lang is. Je zou deze Oppo Find X2 Pro namelijk niet over het hoofd willen kijken. Lees hier onze review over het toestel.

Design

De Oppo Find X2 Pro is een vrij grote telefoon met zijn 6,7 inches. Net iets te groot om het toestel met één hand te kunnen bedienen. De grootte maakt het dat ik de telefoon het liefst met twee handen bedien. Dat doe ik eigenlijk met alle high-end telefoons van dit moment: die zijn groot, te groot voor mijn kleine handen.

Deze nieuwe telefoon komt in het glanzend keramiek en in een oranje nep lederen look. Vooral die laatste variant is echt bijzonder te noemen. Ook de camera’s aan de achterzijde springen behoorlijk in het oog – lees daar later meer over verderop in deze review.

Gebruiksgemak

Oppo’s nieuwste telg draait op Android 10 en mag met recht een krachtpatser genoemd worden. Te beginnen met de Snapdragon 865 processor in combinatie met het 12GB werkgeheugen. Je merkt dat apps razendsnel laden en dat het spelen van spellen geen enkele vertraging in het beeld oplevert. Dat laatste komt ook dankzij de refresh rate van het scherm: met 120Hz ligt dit dan ook aan de top van het moment.

Camera’s

Houd je vast: deze telefoon bevat heel wat hard- en software voor de best mogelijke fotografie. Alleen de front camera bevat al een 32 megapixels camera. Op de voorzijde vind je een 48 MP wide angle camera, 48 MP ultra wide angle camera en een 13 MP periscope telephoto camera.

Normaal gesproken raad ik je juist af om in te zoomen met een telefoon: de kwaliteit van de foto verminderd namelijk enorm bij inzoomen. Liever doe je een stapje naar voren. Bij de Oppo Find X2 Pro kun je echter prima inzoomen. Okay, ook hier geldt dat je niet moet overdrijven. Maar in principe kan deze Oppo telg het prima aan.

De telefoon heb ik bij verschillende lichtomstandigheden getest. Over het algemeen is heel zonnig weer/hard licht niet zo’n issue voor de meeste telefoons. Maar donkere omstandigheden zijn vaak wel een lastiger verhaal. De Ultra Night Mode 3.0 helpt de Oppo telefoon hier echter mee. In het donker maakt hij daardoor best goede foto’s, misschien met een beetje ruis, maar wel degelijk beter dan we van veel andere telefoons kennen.

Geluidskwaliteit

Oppo heeft dual stereo speakers ingebouwd in deze telefoon. Zowel boven- als onderaan hoor je muziek uit de Find X2 Pro komen. Surround sound met Dolby Atmos is aanwezig. En toch? De geluidskwaliteit is niet per se waarom ik deze telefoon zou kopen. Het geluid klinkt ruisvrij, máár ook niet heel erg warm. Het is alsof ik muziek uit de radio hoor en niet alsof ik de artiest live hoor zingen.

Batterij

4260 mAh biedt de batterij in deze telefoon. Dat is tegenwoordig al snel de standaard voor telefoons, maar het doet niet verbazen. Het geeft je genoeg energie om de dag door te komen. Verwacht geen dagenlang gebruik zonder op te laden. Het opladen gaat overigens wel lekker snel – dus mocht je zonder komen te zitten – je bent binnen no time weer up and running. Met SuperVOOC laadt het toestel van 0 naar 100% in slechts 38 minuten

Prijs

Voor 1199 euro koop je de Oppo Find X2 Pro. Dat is toch een pittig prijskaartje.

Conclusie

Heb je 1199 euro budget? Dan is deze Oppo Find X2 Pro absoluut een interessante kandidaat om aan te schaffen. Vooral met de oranje nep lederen look weet je zeker de ogen op je gericht te krijgen. Dit toestel is razendsnel, 5G ready en een topper op het gebied van fotografie. Eigenlijk allemaal ingrediënten om voorlopig dik tevreden te zijn met deze telefoon.

Oppo Find X2 Pro
Pluspunten
Design
Snelheid
Camera's
Minder positief
Camera die uitsteekt
Prijs
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.