Oppo Reno 6 ProOppo Reno 6 Proz

Oppo Reno 6 Pro review: is al dat glittert goud?

Oppo Reno 6 Pro is uit en daarin zet Oppo hoog in op de camera’s. Dat is echter niet bepaald het eerste dat opvalt als je deze smartphone uit het doosje haalt. Hij straalt je namelijk tegemoet.

Eerst een bekentenis: ik word niet vaak razend enthousiast meer als ik een telefoon uit zijn doosje haal. Het zijn toch vaak blauwe of zwarte toestellen die ongeveer dezelfde rechthoekige vorm hebben en waarvan het enige noemenswaardige de vorm van het camera-eiland is. En zeg nou zelf: maakt het jou echt uit of de camera’s in het midden in een rondje zijn geplaatst of met drie stuks onder elkaar in een linker bovenhoek?

Oppo Reno 6 Pro

Oppo Reno 6 Pro

Toch wist Oppo Reno 6 Pro me wel te verblijden toen ik hem uit het doosje haalde: de achterkant is prachtig. Opmerkelijk genoeg is dit een blauwe kleur, maar Artic Blue is zeker niet zo saai zakelijk blauw als we bij de meeste smartphones zien. Ik zou bij de Oppo Reno 6 Pro kiezen voor een volledig transparant hoesje, want dat is wat zijn shiny, glitterende achterwerk zeker verdient.

Een goed begin dus, voor deze nieuwe midrange-smartphone. Hoe houdt hij zich verder staande? Om te beginnen help ik je toch vast uit de droom, want heel midrange zou ik deze telefoon niet noemen. Met een adviesprijs van 799 euro kruipt hij toch zo langzamerhand wel meer richting het duurdere segment. Dat betekent ook dat ik hogere verwachtingen heb van het toestel. Wel heeft het een amoled-scherm en dat biedt altijd wel een rijkdom aan kleuren. Sowieso is het beeld lekker scherp: qua beeld, want de hoeken zijn afgerond. Het toestel is 6,55 inch en is dus lekker groot, wat ik alleen maar ideaal vind voor het bekijken van Instagram en Netflix.

Oppo Reno 6 Pro

Verversingssnelheid

So far so good. De verversingssnelheid van 90 Hz is niet heel indrukwekkend, want er zijn veel goedkopere toestellen verkrijgbaar met een schermverversing van 120 Hertz. Daarbij voel je ook echt dat je scroll-ervaring veel soepeler is, maar dat merk je veel minder met 90 Hertz. Op zich heeft deze smartphone qua chip genoeg power: de Snapdragon 870-processor zorgt voor genoeg kracht om veel te multitasken of flink te gamen. 

Deze telefoon draait op Android 11 en heeft de Oppo-schil genaamd ColorOS. Ik vind het altijd wel een fijne schil. Ik ben zelf een OnePlus gewend en ik denk dat deze twee varianten van Android redelijk overeenkomen (geen wonder dus dat de twee ook daadwerkelijk zullen gaan samensmelten tot één variant). ColorOS is makkelijk in gebruik, ziet er mooi uit en werkt erg prettig. Ik ben er in ieder geval geen problemen mee tegengekomen.

Dan is het nu tijd voor dat essentiële aspect aan de nieuwe Oppo Reno-telefoon, namelijk de camera’s. De selfiecamera van 32 megapixel doet het goed en komt met mooie kleurenfilters. Je ziet er hieronder een voorbeeld van:

Oppo Reno 6 Pro

Bokeh Flaire Portrait

Aan de achterzijde zie je drie camera’s: een hoofdcamera van 50 megapixel, een groothoeklens van slechts 16 megapixel, een telelens van 13 megapixel en een macrolens van 2 megapixel. Je ziet het hieronder aan de foto’s: vooral die groothoekfoto’s en die macrofoto’s laten toch te wensen over…

Erg jammer, want ik vind de camera en de camerasoftware verder goed hun best doen. Je ziet het aan de foto van de geit, die was in een handomdraai geschoten en erg mooi (zie je die Bokeh Flaire Portrait-modus shinen?):

Oppo Reno 6 Pro

Het klinkt misschien wat vreemd, maar als de Oppo Reno 6 Pro de prijs had gehad van de gewone Oppo Reno 6 (499 euro), dan had ik het misschien zelfs een aanrader genoemd, maar met de huidige adviesprijs zit Oppo wat mij betreft echt te hoog voor hardware die je ook terugziet in veel goedkopere modellen. Jammer, want hij kwam me zo veelbelovend tegemoet schijnen. 

Oppo Reno 6 ProOppo Reno 6 Proz
Pluspunten
Geweldige achterkant qua kleur en effect
Snel een professioneel lijkende foto maken
ColorOS is een fijn besturingssysteem
Minder positief
Niet alle camera's zijn geweldig
Relatief oude hardware
7.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.