Bitcoin

Op welk cryptoplatform kan ik beginnen met traden?

Wie denkt dat alleen mannen in digitale valuta, de crypto’s, investeren heeft het mis. Steeds meer meiden wagen zich aan de handel in munten als Bitcoin, Ripple en bijvoorbeeld Ethereum. Overweeg jij ook om te traden op een cryptoplatform?

Er zijn verschillende platforms die de mogelijkheid bieden om geld te storten met iDeal. Vervolgens kun je direct beginnen met de handel in deze digitale munten. Het maakt bijvoorbeeld het kopen van Ripple heel eenvoudig, zelfs als je geen kennis hebt over de werking van de technologie achter deze munten. Voor Bitcoin en Ethereum is het wel sterk aan te raden om meer te leren over de werking van de munten, voordat je deze koopt. Daarmee verklein je de kans dat je veel geld verliest door een verkeerde transactie. 

Verschillende cryptoplatforms om te handelen

In Nederland is onder meer Bitvavo een bekend platform, waarop je kunt handelen in digitale valuta. Het cryptoplatform biedt een groot aantal munten aan. Het gaat hierbij zowel om de bekende munten als Bitcoin en Ethereum, als de minder bekende varianten zoals Cardano en Vechain. Al zijn ook die laatste twee munten steeds bekender geworden. Het voordeel van Bitvavo vergeleken met een platform als bijvoorbeeld Binance of KuCoin, zit in het feit dat het platform Nederlands is. Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt in de handel in digitale munten is dit prettig. Je kunt na verloop van tijd altijd een tweede account aanmaken op een ander platform, als bepaalde munten niet verkrijgbaar zijn bij Bitvavo. 

Verdiep je in de werking van een digitale portemonnee 

Waar het handelen op een online platform als Bitvavo gebeurt, wordt aangeraden om de digitale munten zelf te bewaren in een portemonnee. Een portemonnee is feitelijk niets meer dan een combinatie van een publieke en geheime code. Die codes dien je op een veilige plek te bewaren, waarbij je zeker weet dat anderen deze niet zullen vinden. Het is onverstandig om de combinatie van beide codes op een computer op te slaan. Aan de ene kant omdat de codes hier gestolen zouden kunnen worden, aan de andere kant omdat je de codes verliest bij een crash van de computer. 

Koersen van digitale munten analyseren

Ben je klaar om je eerste digitale munten te kopen? Het analyseren van codes kent twee kanten; fundamenteel en technisch. Online zijn talloze video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe het analyseren van digitale munten werkt.

Dit artikel is geschreven met Bitvavo

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.