Zelfrijdende Auto Gevaarlijk

Op vakantie met een elektrische auto: hier moet je op letten!

Nu de radius van elektrische auto’s steeds groter wordt, nemen steeds meer mensen hun elektrische auto mee op vakantie. Toch is er een aantal extra dingen waar je tijdens je vakantie rekening mee moet houden als je met de elektrische auto gaat. In dit artikel zetten we onze tips voor je op een rij.

1. Check je laadpasje

Niet met elk laadpasje kan je in elk ander land terecht, dus het is goed om van tevoren uit te zoeken hoe dit voor jouw situatie in elkaar zit. Op de site van de ANWB kan je hier meer informatie over vinden.

2. Zoek een oplaadpunt bij je vakantiebestemming

Niet in elk Frans dorpje vind je standaard laadpunten. Daarom is het handig om voor je je vakantie boekt na te denken hoe je het op je bestemming gaat aanpakken. Misschien zit er wel een laadpunt in de buurt of kan je een accommodatie met laadpunt uitzoeken.

3. Gebruik regeneratief remmen

In Nederland merk je niet zoveel verschil als je gebruik maakt van regeneratief remmen. Rijd je echter in de bergen, dan kan het je een hoop radius schelen om op de elektromotor te remmen. Schakel dus zeker deze stand in tijdens het rijden.

4. Plan je route voor je reis

Omdat je tijdens het rijden extra rekening moet houden met je accu, is het aan te raden voor vertrek je reis te plannen. Op deze manier voorkom je dat je met te weinig accu in paniek een laadpunt moet zoeken. Een relaxed begin van je vakantie heb je op deze manier dus zelf in de hand.

En om je reis helemaal relaxed voort te zetten, schreven we eerder dit artikel over hoe je kinderen blij kunt houden tijdens lange autoritten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.